Όλα τα σενάρια και όλες τις πιθανές εκδοχές εξετάζουν οι αρχές στην υπόθεση της άτυχης 15χρονης από την Πάρο που εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη και σε καταστολή αφότου η μητέρα της την εντόπισε σε κωματώδη κατάσταση την περασμένη Κυριακή στη Χρυσή Ακτή του νησιού.

«Ψάχνουμε όλα τα σενάρια, ερευνούμε όλες τις πιθανές εκδοχές για τον άνθρωπο που επιτέθηκε και κακοποίησε τη 15χρονη μαθήτρια. Όμως μας κάνει εντύπωση που ο δράστης πάνω στον πανικό πρόλαβε και εξαφάνισε το κινητό της μικρής και παράλληλα διέφυγε χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό. Ήταν τελικά πολύ ψύχραιμος και μεθοδικός», δήλωσε στο protothema.gr αστυνομικός που ασχολείται με την υπόθεση, δίνοντας και το στίγμα του δράστη.

Μία εβδομάδα μετά το περιστατικό, τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ανδρικό βιολογικό υλικό στο σώμα και τα ρούχα της μαθήτριας. Έτσι οι έρευνες μπήκαν σε νέα βάση καθώς μέχρι τώρα υποστηριζόταν πως ενδεχομένως να επρόκειτο και για ατύχημα.

«Το ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι το παιδί μου δεν έπεσε. Για εμάς τα αποτελέσματα γενετικού υλικού ήταν αναμενόμενα. Το φωνάζαμε εξαρχής για να κινηθεί άμεσα η αστυνομία έτσι ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Λυπάμαι που κάποιοι βιάστηκαν να μιλήσουν για ατύχημα. Ελπίζω να συλληφθεί άμεσα ο δράστης. Όχι μόνο για αυτό που έκανε στο παιδί μου, αλλά και για να μην υπάρξει δεύτερο θύμα. Αυτό που έχει σημασία τώρα για εμένα, είναι η υγεία του παιδιού μου. Να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να γίνει καλά», είπε στο protothema.gr ο πατέρας της μαθήτριας.

Σκιαγραφώντας το προφίλ του, οι αρχές θεωρούν πιθανότερη φαίνεται η εκδοχή να πρόκειται για ηδονοβλεψία ή ψυχικά διαταραγμένο άτομο που κρυβόταν στα βράχια για να ικανοποιήσει τα αρρωστημένα του πάθη. Άγνωστη όμως παραμένει η ηλικία του, η εθνικότητά του, αν ήταν τουρίστας, εργαζόμενος ή ακόμη και κάτοικος της περιοχής. Έτσι οι αρχές -όπως χαρακτηριστικά λένε- κυνηγούν έναν άνθρωπο για τον οποίο δεν γνωρίζουν τίποτα.

Εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων, η Αστυνομία αναζητά κάποιον μάρτυρα, στρέφεται στο περιβάλλον της 15χρονης και ερευνά το σημείο της επίθεσης αναζητώντας από όλες αυτές τις πηγές κάποιο στοιχείο που θα ρίξει φως στην υπόθεση.