Σε πενταετή φυλάκιση, χωρίς τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιάννης Γούμενος, καθώς κρίθηκε ένοχος για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Η υπόθεση αφορούσε οφειλές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ύψους 13,28 εκατ. ευρώ, κατά την περίοδο από το Μάριο έως τον Οκτώβριο του 2007. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το συγκεκριμένο διάστημα ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Γ. Γούμενος καθυστέρησε την καταβολή βεβαιωμένων χρεών προς τη ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης.

Ο 52χρονος επιχειρηματίας δικάστηκε ερήμην, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, με τον όρο της καταβολής εγγύησης ύψους 100.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2009, ο ίδιος παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατηγορούμενος ότι υπεξαίρεσε 892.703 ευρώ από τα ταμεία τής ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά το διάστημα 2004 – 2006. Η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε από το ΣΔΟΕ μετά από μήνυση που κατέθεσαν ο ΑΣ ΠΑΟΚ και 27 μέτοχοι της ΠΑΕ. Η υπόθεση έχει πάρει μέχρι στιγμής αλλεπάλληλες αναβολές και δεν εκδικάστηκε ακόμη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.