Δεκαεπτά υποθέσεις κλοπών που έγιναν σε σπίτια στην περιοχή της Χερσονήσου εξιχνιάσθηκαν από την ΕΛΑΣ, ενώ συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πέντε άτομα.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου σε συνεργασία με το Τμήμα Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα ηλικίας 35, 36, 38, 46 και 26 χρονών, αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών στο Ηράκλειο.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, αρχικά εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 35χρονος και ο 38χρονος και στη συνέχεια συνελήφθησαν ο 36χρονος, ο 46χρονος και η 26χρονη.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του ΑΤ Χερσονήσου και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι από τις 27-6-2016 έως τις 7-6-2017 διέπραξαν συνολικά δεκαεπτά 17 κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, αποσπώντας χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική χρηματική αξία των οποίων ανέρχεται στο ποσό των 26.100 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.