Ένας 37χρονος δραπέτης φυλακών από τη Ρουμανία και ένας 60χρονος Έλληνας, που κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία, συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 5ης Απριλίου στην Κυψέλη, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο 37χρονος αναζητείτο ως δραπέτης από τις 6 Φεβρουαρίου 2016, όταν κατά τη διάρκεια ελεγχόμενης επιβίβασης του σε πλοίο με τελικό προορισμό τις φυλακές Αλικαρνασσού, απέδρασε πριν από τον απόπλου του πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά. Επιπλέον, μαζί του απέδρασε και ένας 30χρονος από το Καζακστάν, ο οποίος συνελήφθη λίγες μέρες αργότερα, στις 25 Φεβρουαρίου.

Ο 37χρονος είχε καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ για ληστεία και σε κάθειρξη επτά ετών για διακεκριμένες κλοπές, ενώ επιπλέον ήταν υπόδικος δυνάμει σχετικού εντάλματος προσωρινής κράτησης για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 60χρονος εν γνώσει του απέκρυπτε, από την ημέρα της απόδρασης, τον 37χρονο στην οικία του στον Ωρωπό Αττικής, προκειμένου ο τελευταίος να αποφύγει τη σύλληψη.

Σε έρευνα στην οικία που διέμεναν οι δύο συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία μονόκαννη καραμπίνα, ένα ζευγάρι χειροπέδες καθώς και διάφορα τιμαλφή.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.