Ο νούμερο… 1 καλύτερα φυλασσόμενος στόχος της Ελληνικής Αστυνομίας είναι πλέον ο καθ’ ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς. Μετά την αποφυλάκισή του, για όσο διάστημα χρειαστεί, θα… συγκατοικεί με μια «στρατιά» αστυνομικών, οι οποίοι θα κάνουν τους… ταξιτζήδες μεταφοράς του στη δικαστική αίθουσα, αναφέρει αποκλειστικό ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου.

Ο «στρατός» φρούρησης, σύμφωνα με πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., θα απαρτίζεται από περίπου 50 αστυνομικούς, ένστολους και «μυστικούς» ανά βάρδια, σχεδόν 120 όλο το 24ωρο, οι οποίοι θα επωμιστούν την υλοποίηση του σχεδιασμού των μέτρων ασφαλείας γύρω από την πολυκατοικία της οδού Θράκης 4 στον Ταύρο.

Περίπου 10 αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής θα βρίσκονται εξωτερικά και εσωτερικά της πολυκατοικίας, ενώ κάποιοι θα βρεθούν στις ταράτσες του ίδιου κτιρίου, αλλά και διπλανών για την αποτροπή υπέργειων προσβολών του διαμερίσματος του Γιώργου Ρουπακιά. Τουλάχιστον δύο ομάδες της ΔΙΑΣ, με 8 αστυνομικούς, δύο περιπολικά της Άμεσης Δράσης με τέσσερις αστυνομικούς, μία ομάδα ΟΠΚΕ με 8 αστυνομικούς και μία διμοιρία των ΜΑΤ, περίπου 25 αστυνομικών, διασπασμένη σε δύο κομμάτια, θα βρίσκονται σχεδόν μόνιμα έξω από την πολυκατοικία του και θα περιπολούν διαρκώς στην ευρύτερη περιοχή. Εκτός από την ασφάλεια του στόχου, οι αστυνομικοί θα είναι επιφορτισμένοι και με την αποφυγή του ενδεχόμενου προσπάθεια απόδρασης του Ρουπακιά.

«Η ενδεχόμενη προσπάθεια επίθεσης εναντίον του, ανάλογα και με το αποτέλεσμα που θα επιφέρει, μπορεί να προκαλέσει πολιτική αποσταθεροποίηση» αναφέρουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.