Σε μία συμβολική κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί από τη Σητεία και την Ιεράπετρα, που αντιδρούν όπως και οι συνάδελφοι τους σε όλη τη χώρα στην απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Κατέλαβαν συμβολικά τα εκδοτήρια εισιτηρίων στο Φοινικόδασος στο Βάι, αφήνοντας ελεύθερη την πρόσβαση του κοινού, ενώ παράλληλα μοίραζαν λουλούδια και ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους.

Στόχος τους – όπως τονίζουν -είναι να εξηγήσουν στον κόσμο τους λόγους των κινητοποιήσεων τους, αλλά και να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα που δημιούργησαν οι κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών, με το κλείσιμο αεροδρομίων και λιμανιών.

Στο Ηράκλειο , οι αυτοκινητιστές έχουν δώσει ραντεβού και πάλι στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης, το πρωί της Κυριακής, χωρίς ωστόσο, όπως τονίζουν να έχουν σκοπό να αποκλείσουν το χώρο.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν όμως από το πρωί και στο αεροδρόμιο Χανίων οι ιδιοκτήτες των ταξί, διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.

Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν παρατάξει τα οχήματα τους στο χώρο έξω από τον αεροσταθμό χωρίς όμως να εμποδίζουν τη μεταφορά επιβατών με άλλα μέσα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου ΤΑΞΙ Χανίων Ηλίας Καραπατάκης η σημερινή κινητοποίηση δεν αποσκοπεί στο να κλείσει το αεροδρόμιο, αλλά αποτελεί απλώς μορφή διαμαρτυρίας.

Πηγή: cretalive