Τις βάσεις για τη σύνδεση του τουρισμού με τον αγροτικό τομέα του νησιού μας, είναι αποφασισμένοι να βάλουν ο Δήμαρχος, Στέλιος Μποζίκης, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Αντώνης Αντίοχος, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία που απαιτείται για την τοποθέτηση περιπτέρων στις πύλες εισόδου του νησιού, ούτως ώστε οι ξένοι επισκέπτες να μπορούν να αγοράζουν παραδοσιακά προϊόντα.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Αρμένης, ο οποίος γνωστοποίησε πως τις επόμενες ημέρες θα γίνει μια ευρεία σύσκεψη, προκειμένου όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Το συγκεκριμένο ζήτημα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου υπήρξαν εισηγήσεις από τον δημοτικό σύμβουλο, Διονύση Κομιώτη, αλλά και από το μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Ζακύνθου, Νίκο Βουτσινά.

Παράλληλα, μίλησε και ο κ. Αντώνης Αντίοχος ως πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να γίνει μια συνάντηση το επόμενο διάστημα με όλους τους φορείς, όπως είναι το Λιμενικό Ταμείο, η ΕΑΣ και το Επιμελητήριο, ούτως ώστε να εξετάσουμε διάφορα θέματα, όπως είναι η στελέχωση των περιπτέρων, τα σημεία που θα τοποθετηθούν, τη μορφή που θα έχουν τα περίπτερα, καθώς και το κατά πόσον είναι εφικτή η έκδοση ενός μικρού οδηγού, προκειμένου οι τουρίστες να λαμβάνουν πληροφορίες για τα αξιοθέατα της Ζακύνθου.

Πηγή: imerazante