Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια κοριτσιού 3,5 ετών που έπεσε μέσα σε ανοιχτό φρεάτιο βάθους 3 μέτρων, στην αυλή του 2ου νηπιαγωγείου Γαστούνης. Την ώρα που η μητέρα του συνομιλούσε με τις δασκάλες προκειμένου να ρυθμίσει θέματα εγγραφής το κοριτσάκι έπαιζε αμέριμνο στην αυλή μαζί με άλλα δύο παιδιά.

Κάποια στιγμή και τα τρία παιδιά βρέθηκαν στην πίσω πλευρά του κτιρίου. Το ένα από τα δύο φρεάτια που βρίσκονται εκεί ήταν ανοιχτό, με αποτέλεσμα το παιδί να πέσει μέσα. Τα κλάματα του κοριτσιού άκουσε η μητέρα και οι νηπιαγωγοί και όλες μαζί έσπευσαν στο σημείο. Τις εκκλήσεις των γυναικών για βοήθεια άκουσε ένας εργάτης Αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος μετά από υπεράνθρωπη προσπάθεια κατόρθωσε να τραβήξει το κοριτσάκι μέσα από τα λιμνάζοντα ύδατα του φρεατίου και να το ανασύρει στην επιφάνεια.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του τμήματος Γαστούνης και ο αντιδήμαρχος Πηνειού και δάσκαλος Δημήτρης Βασιλόπουλος, ο οποίος έδωσε εντολή για ενίσχυση του σφραγίσματος του φρεατίου και άλλων παρόμοιων στα σχολεία της περιοχής.

Πηγή: iliatora.gr