Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δολοφονία του βαρυποινίτη μέσα στις φυλακές Δομοκού, με την αστυνομία να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εκτελέστηκε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο όπου έγινε η δολοφονία δεν υπάρχουν κάμερες, είναι ένα τυφλό σημείο, οπότε δεν μπορεί να γίνει γνωστό τι έγινε ακριβώς. Δεύτερον, το θύμα πυροβολήθηκε δύο φορές στο κεφάλι σε κοντινή απόσταση χωρίς επίσης να έχει γίνει γνωστό εάν είχε προηγηθεί πάλη. Και τρίτον, μπορεί να μην υπάρχουν κάμερες στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά η φυλακή έχει κάμερες και μία από αυτές έδειξε τον Βούλγαρο δράστη να πηγαίνει στο κελί του θύματος και μετά να μιλούν για μερικά λεπτά και στη συνέχεια να πηγαίνουν μαζί στο γραφείο του αρχιφύλακα.
Από τις κινήσεις του θύματος, δεν φαίνεται πως είχε σκοπό να δολοφονήσει τον αρχιφύλακα. Όσον αφορά στον Βούλγαρο δράστη, εκείνος εμμένει στον ισχυρισμό του ότι «αν δεν το έκανα αυτό, ο Έλληνας θα σκότωνε και εμένα αλλά και τον αρχιφύλακα» και πως δεν υπήρχε κανένα συμβόλαιο θανάτου.
Η μητέρα του δολοφονημένου ισοβίτη μίλησε στο Mega για το τι συνέβη πριν από 20 μέρες στις φυλακές.
«Δεν μπορείς να καταλάβεις τι παιδί ήταν το παιδί μου, όχι επειδή ήταν το παιδί μου, αλλά τι παιδί ήταν αυτό. Το παιδί τώρα θα έφευγε, θα κατέβαινε στον Άγιο Στέφανο, γιατί ξεκινούσαν τα δικαστήριά του. Είχε κάνει μία αίτηση στον Κορυδαλλό πριν τα Χριστούγεννα για να βλέπει τα παιδιά του και του την απέρριψαν. Πήρα τον διευθυντή γιατί δεν με ενημέρωσαν και εγώ είχα τρελαθεί εκείνο το βράδυ. Από την πλατεία το άκουσε ο άλλος μου γιος, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: “Μάνα, κάποιος μου είπε ότι κάτι συνέβη στον Αντώνη”», είπε αρχικά.
«Πήγε η ΓΑΔΑ πριν 20 μέρες στο κελί του, 7 η ώρα το πρωί, κάνανε καταγγελία από τη Ζάκυνθο ότι κάποιος θέλει να σκοτώσει τον γιο μου. Τι πράγματα είναι αυτά, σε τι κράτος ζούμε; Και το παιδί έκανε μπάνιο 7 η ώρα το πρωί, και του έβαλαν χειροπέδες και τον πήγαν στον εισαγγελέα και τον έψαχναν, του βρήκαν ένα κινητό, δεν του βρήκαν κάτι άλλο πριν 20 μέρες. Το παιδί όμως πήρε κινητό και επικοινωνούσαμε πάλι, δεν μου δίνανε απάντηση καμία για το παιδί μου αν ζει. Και έλεγα μόνη μου “μήπως του έδωσαν καμία μαχαιριά; Θα ζει το παιδί μου;”. Δεν σκέφτηκα ότι είχαν όπλο και μου σκότωσαν το παιδί με όπλο. Έχει άλλοθι ο διευθυντής, αυτός έμπασε το όπλο. Γιατί με πήρε και χθες το πρωί αυτός. Και του λέω “το όπλο το έμπασες εσύ. Είχες τον Ριζάι από την άλλη πτέρυγα, σε αυτή την πτέρυγα και είχατε αλισβερίσια με τον αρχιφύλακα τον διεφθαρμένο”. Τι δουλειά είχαν να φωνάξουν το παιδί μου 7 το βράδυ; Δεύτερη φορά. Τον είχανε φωνάξει, λέει, και προχθές και δεν πήγε. Δεν ξέρω για κάποιο λόγο. Και του είχανε στήσει καρτέρι. Να μου πει “κυρία μου, τι κατηγορίες μου προσάπτετε;” – που του έλεγα ότι αυτός έμπασε το όπλο. Δε μου απάντησε, παρά μου έλεγε “Τι να σου πω, δεν ξέρω”», συνέχισε.
Σύμφωνα με τη μητέρα του θύματος: «Ο γιος μου ήταν ένα παιδί που δεν ήθελε να μας στεναχωρεί, αλλά κάτι έβλεπα… ότι τον απασχολεί. Και του έλεγα “Τι σου συμβαίνει, παιδί μου;”. “Να φύγω”, μου λέει, “να κατέβω για τα δικαστήρια”. Ήθελε να φύγει. Δεν ξέρω το παιδί γιατί ήθελε να φύγει. Εγώ είχα την έγνοια ότι θέλει να είναι κοντά στα παιδιά».
Καλλιακμάνης: «Ας ψάξουν και για άλλο πιστόλι»
Τη δολοφονία στις φυλακές Δομοκού σχολίασε ο Γιώργος Καλλιακμάνης. «Εκεί είναι όλα περίεργα και το είπαμε και απ’ την πρώτη στιγμή. Είχε ένα περίστροφο το οποίο δεν χρησιμοποίησε για απόδραση. Δηλαδή, έχουν οι κρατούμενοι μέσα ένα περίστροφο και δεν το χρησιμοποιούν για απόδραση και πάει κάποιος να σκοτώσει τον αρχιφύλακα. Γιατί να τον σκοτώσει τον αρχιφύλακα; Τι υπήρχε εκεί πέρα; Έγιναν έτσι τα πράγματα; Και αν δεν είναι έτσι και υπάρχει συμβόλαιο θανάτου, γιατί ο Βούλγαρος πυροβόλησε τον Έλληνα κρατούμενο στο κεφάλι; Όταν κάποιος κινδυνεύει και παίρνει το πιστόλι που το απειλούν, σταματάει να κινδυνεύει. Γιατί τον πυροβολεί στο κεφάλι; Είναι σαν συμβόλαιο θανάτου. Κι αν είναι συμβόλαιο θανάτου, ποιο είναι το αντίτιμο; Δηλαδή, θα έπαιρνε λεφτά ο Βούλγαρος; Μάλιστα ο Βούλγαρος ήταν να εκδοθεί στην Ολλανδία. Και εκεί θα είχε σοβαρό πρόβλημα αν εκδοθεί. Θα μπορούσαν αυτές οι υποθέσεις να συνδέονται και με τις δολοφονίες στη Ζάκυνθο. Ας ψάξουν και για άλλο πιστόλι. Αν είναι συμβόλαιο θανάτου, το αντίτιμο μπορεί να είναι η απόδραση. Ο αρχιφύλακας θα απομακρυνόταν απ’ τις φυλακές, γιατί σε προγενέστερο χρόνο βοήθησε ώστε να αιτηθεί ένας Αλβανός υπήκοος κρατούμενος, άδεια. Βγήκε με άδεια ο Αλβανός υπήκοος, ο οποίος ήταν και μπατζανάκης του αρχιφύλακα, και απέδρασε. Αυτό έγινε λίγο μετά αφού άλλαξε ο νόμος για τις άδειες. Ο αρχιφύλακας εισηγείται. Ο Ριζάι δεν ήταν μέσα στο αρχιφυλακείο», σημείωσε.
Η εγκληματολόγος Κέλλυ Ιωάννου υπογράμμισε: «Όταν βλέπουμε τέτοιου είδους περιστατικά μέσα στις φυλακές, συνήθως το μυαλό μας πηγαίνει για εκτέλεση συμβολαίων θανάτων που έχουν να κάνουν με κυκλώματα έξω. Εδώ όμως βλέπουμε κάποιες κινήσεις, οι οποίες παραπέμπουν σε πράγματα και εγκληματικές συμπεριφορές, συμπεριφορές διαφθοράς οι οποίες λάμβαναν χώρα εντός της φυλακής. Παραμένουν πάρα πολλά ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντήσουμε, και για το πώς εντέλει βρέθηκε το όπλο, πού ήταν ο αρχιφύλακας τη στιγμή της δολοφονίας. Είναι πράγματα που δεν ξέρω αν έχουν απαντηθεί. Υπήρχαν στοιχεία σε σχέση με τη διαφθορά του αρχιφύλακα, οπότε πρέπει να μας απαντήσει κάποιος γιατί αυτός ο άνθρωπος ήταν σε αυτή τη θέση».
Ο κ. Καλλιακμάνης συμπλήρωσε: «Αν έγιναν αλλιώς τα πράγματα από ό,τι τα λένε, σίγουρα το σκηνοθέτησαν. Πάντως υπάρχει και ένα άλλο δεδομένο. Πριν 20 μέρες περίπου ο Παπαδάτος (σ.σ. το θύμα) μπροστά σε άλλους κρατούμενους είπε στον αρχιφύλακα ότι “τώρα που θα φύγεις”, γιατί ο αρχιφύλακας θα απομακρυνόταν, “θα τα πω όλα, θα δεις τι θα πάθεις”».