Αύριο στις 9 το πρωί, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων δικάζεται η υπόθεση του παράνομου εκτροφείου του Αλεποχωρίου. Είχε αποκαλυφθεί το Νοέμβριο του 2009, όταν τραγικές φωτογραφίες καθαρόαιμων ζώων που χρησιμοποιούνταν ως μηχανές αναπαραγωγής και δημιουργίας κέρδους δημοσιοποιήθηκαν από το σωματείο Stray.gr που κατέσχεσε τα 56 σκυλιά.

Αμέσως, την 20 Νοεμβρίου 2009, μετά την παρέμβαση της Αστυνομίας και την άσκηση ποινικής δίωξης κατά της ιδιοκτήτριας του χώρου, η αρμόδια Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Νόμου περί προστασίας των ζώων συντροφιάς, εξέδωσε Διάταξη προσωρινής παραχώρησης των ταλαιπωρημένων ζώων στο Σωματείο Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων – Stray.gr.

Την 13.01.2010, μετά από αναβολές, εκδικάσθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο η υπόθεση εις βάρος της εκτροφέως για τις κατηγορίες της διατήρησης εκτροφείου χωρίς άδεια και της μη τήρησης των όρων του νόμου για την υγιεινή και φροντίδα των ζώων.

Αυτή δικάζεται η υπόθεση του παράνομου εκτροφείου του Αλεποχωρίου για την τελική απόφαση.

«Αυτή την Τετάρτη σας θέλουμε ΟΛΟΥΣ δίπλα μας και δίπλα στα τόσο ταλαιπωρημένα ζώα του εκτροφείου! Τα ζώα περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου για να φύγουν από τα κλουβιά της πανσιόν και να πάνε στις οικογένειες που τόσο καιρό περιμένουν καρτερικά την νομική απελευθέρωσή τους», λέει το Stray.gr.

Πηγή: adespoto.gr
 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.