Το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην πόλη των Γρεβενών, θα τελεστεί η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού Αγαθάγγελου Παπαδόπουλου, που έχασε τη ζωή του όταν κατέρρευσε κτήριο στον Πειραιά, στο οποίο έκανε μεροκάματα για να συμπληρώσει το εισόδημά του.

Το Σάββατο η απολογία του εργολάβου

Ο εργολάβος της οικοδομής που κατέρρευσε, κρατείται θα οδηγηθεί εκ νέου στον ανακριτή Πειραιά το Σάββατο 20/4.

Οι άλλοι 8 εργάτες που βρίσκονταν στο κτίριο που τελικά κατέρρευσε αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο νεαρός που έχασε τη ζωή του ήταν ειδικός φρουρός που υπηρετούσε στην Άμεση Δράση. Βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και βοηθούσε στις εργασίες του κτιρίου.

Ο 31χρονος είχε αιμοδοτική άδεια και ήθελε να ενισχύσει το εισόδημά του κάνοντας μεροκάματα στην οικοδομή.

Στην οδό Νεωρίου γίνονταν εργασίες σε ένα νεοκλασικό κτίριο. Με κάποιον τρόπο, οι εργάτες, στην προσπάθειά τους να ρίξουν τον τοίχο, πιθανότατα χτύπησαν το δοκάρι και αμέσως κατέρρευσε ο πάνω όροφος.

Ο 31χρονος ήταν μαζί με άλλους 5 μέσα στο κτίριο και επιχείρησε να πηδήξει σε ένα φορτηγό, για να σωθεί. Όμως δεν πρόλαβε, με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί από τα μπάζα.

Χρειάστηκε να έρθουν 14 άνδρες της Πυροσβεστικής με σκύλο, ο οποίος θα έψαχνε να βρει τα καταπλακωμένα άτομα αλλά και το ΕΚΑΒ.

Οι άλλοι 3 τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ ο εργολάβος έχει συλληφθεί. Συνελήφθησαν, επίσης, και οι 5 εργαζόμενοι, καθώς είχαν παραβιάσει το εργατικό πρωτόκολλο και δεν ήταν δηλωμένοι από τον εργολάβο.