Συγκλονίζουν οι στιγμές που ακολούθησαν την κατάρρευση της μονοκατοικίας στο Πασαλιμάνι, στα ερείπια της οποίας χάθηκε ο 31χρονος αστυνομικός.

Οι πυροσβέστες προσπαθούσαν απεγνωσμένα να απεγκλωβίσουν τον Αγαθάγγελο, όμως όταν το κατάφεραν ήταν πια αργά.

Όπως φαίνεται στα αποκλειστικά πλάνα, στο σημείο επικράτησε πανικός. Παντού υπήρχε σκόνη, ενώ τα συντρίμμια του σπιτιού έφτασαν στον δρόμο και καταπλάκωσαν σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο του Star:

Το χρονικό της τραγωδίας

Κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως ο άτυχος άντρας πήδηξε στο φορτηγό, για να σωθεί και καταπλακώθηκε από τα μπάζα.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας που είδε το φως της δημοσιότητας, «ακούσαμε έναν θόρυβο. ςςΔεν μπορούσα να καταλάβω τι έγινε, νόμιζα ότι ήταν μπάζα που έπεφταν από σωλήνα. Είδα τη σκόνη. Από τις φωνές των ανθρώπων, που έλεγαν “καλέστε την αστυνομία”, αντιλήφθηκα τι συμβαίνει».

«Όταν καταλάγιασε η σκόνη και βγήκαμε στο μπαλκόνι, είδαμε ότι ήταν πολύ σοκαρισμένοι οι εργάτες. Πυροσβεστική, αστυνομία ήρθαν πολύ γρήγορα, για να βοηθήσουν. Αυτό που είπαν είναι ότι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του πήδηξε στο φορτηγό, για να σωθεί και καταπλακώθηκε από τα μπάζα. Ήταν μεγάλη η προσπάθεια να τον βγάλουν. Παλεύανε πολύ ώρα», είπε ακόμη.

Κρατείται ο εργολάβος, αναζητούνται οι ιδιοκτήτες

Ελεύθεροι με απόφαση της εισαγγελίας Πειραιά αφέθηκαν οι 8 εργαζόμενοι, που είχαν συλληφθεί από την αστυνομία για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού, μετά την κατάρρευση τμήματος κτιρίου στο Πασαλιμάνι, εξαιτίας της οποίας έχασε τη ζωή του ένας 31χρονος αστυνομικός, που ήταν εκτός υπηρεσίας και συμμετείχε στις εργασίες.

Ωστόσο, εξακολουθεί να κρατείται ο εργολάβος των οικοδομικών εργασιών, που κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286, το οποίο αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού.

Ο ίδιος έλαβε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή το ερχόμενο Σάββατο, ενώ αναζητούνται και οι ιδιοκτήτες της διώροφης κατοικίας.

Παράλληλα, για την υπόθεση η αστυνομία αναμένεται να συντάξει ένορκη διοικητική εξέταση με τις καταθέσεις των εργατών, ενώ για το περιστατικό διενεργεί παράλληλη προανάκριση και το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.