Ένας άνδρας 31 ετών «έχασε» σήμερα τη ζωή του στην κατάρρευση του κτιρίου στον Πειραιά κατά τη διάρκεια εργασιών. Ο Αγαθάγγελος Παπαδόπουλος ήταν αστυνομικός και πιο συγκεκριμένα ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ και φέρεται να εργαζόταν παράλληλα σε οικοδομικές εργασίες, εκτελώντας χρέη οδηγού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα της κατάρρευσης τοίχου του κτιρίου, ο 31χρονος βρέθηκε κάτω από τα συντρίμμια.

Η στιγμή της τραγωδίας

Κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως ο άτυχος άντρας «πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και καταπλακώθηκε από τα μπάζα».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας που είδε το φως της δημοσιότητας, «ακούσαμε έναν θόρυβο, δεν μπορούσα να καταλάβω τι έγινε, νόμιζα ότι ήταν μπάζα που έπεφταν από σωλήνα. Είδα τη σκόνη. Από τις φωνές των ανθρώπων που έλεγαν “καλέστε την αστυνομία” αντιλήφθηκα τι συμβαίνει».

«Όταν καταλάγιασε η σκόνη και βγήκαμε στο μπαλκόνι είδαμε ότι ήταν πολύ σοκαρισμένοι οι εργάτες. Πυροσβεστική, αστυνομία ήρθαν πολύ γρήγορα για να βοηθήσουν. Αυτό που είπαν είναι ότι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και καταπλακώθηκε από τα μπάζα. Ήταν μεγάλη η προσπάθεια να τον βγάλουν, παλεύανε πολύ ώρα», είπε ακόμη.

Έκανε δεύτερη δουλειά για να τα βγάλει πέρα

«Ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του δούλευε σαν οδηγός και άκουσα ότι είναι συνάδελφος αστυνομικός ο οποίος έκανε έξτρα μεροκάματο λόγω της φτώχειας» είπε σήμερα ο Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στον Alpha.

Μάλιστα τόνισε ότι: «η ουσία είναι ότι οι άλλοι όλοι σώθηκαν και ο άνδρας που είναι νεκρός φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις».

Σε ό,τι αφορά την κατάρρευση του κτιρίου ο Σ. Μπαλάσκας εκτίμησε ότι «από τις πρώτες εικόνες που έχει η αστυνομία κάπως πειράχτηκε η στατικότητα του κτιρίου».

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν λίγο μετά της 09:30 το πρωί όταν οι αρχές ενημερώθηκαν για το περιστατικό και στο σημείο έφτασαν 24 πυροσβέστες, 8 οχήματα και μια ομάδα της ΕΜΑΚ με ειδικό σκύλο διασώστη.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, υπήρχε άδεια από την πολεοδομία για «μικρές επισκευές».

Από την πλευρά του ο Σταύρος Μπαλάσκας τόνισε ότι «ήταν παλιό το κτίριο και έγινε αυτό που κάνουν πολλοί, πήραν άδεια μικρής κλίμακας και αυτοί έκαναν αναστήλωση. Κατά την αναστήλωση πολλές φορές κολώνες των κτιρίων πειράζονται για να αλλάξουν τη δομή».

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι: «από τις πρώτες εικόνες που έχει η αστυνομία κάπως πειράχτηκε η στατικότητα του κτιρίου».

Οι διασώστες απεγκλώβισαν τον 31χρονο χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ τρεις ακόμη έχουν τραυματιστεί.

Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί επτά προσαγωγές ατόμων, πέντε εργαζομένων, του εργολάβου και του οδηγού του φορτηγού.