«Έχουμε ένα νεκρό και τρεις τραυματίες», είπε σήμερα ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, αναφερόμενος στην κατάρρευση του κτιρίου στον Πειραιά που είχε σαν τραγικό απολογισμό έναν νεκρό και τραυματίες. Ο ίδιος τόνισε ότι υπήρχε άδεια «μικρών εργασιών από την πολεοδομία».

«Είναι τραγικό, είναι σαν να έπεσε σαν χάρτινο το κτίριο. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να έπεσε από απλές εργασίες», συμπλήρωσε, ξεκαθαρίζοντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα» ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι, αν και σκύλος της αστυνομίας ψάχνει στα συντρίμμια για την περίπτωση να υπήρχε και κάποιος άλλος στο κτίριο.

Μάλιστα, μιλώντας με τους συντελεστές της εκπομπής, τόνισε ότι «η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη από την εικόνα που έχετε».

Από την πλευρά του, ο Στάυρος Μπαλάσκας ανέφερε ότι «ήταν παλιό το κτίριο και έγινε αυτό που κάνουν πολλοί, πήραν άδεια μικρής κλίμακας και αυτοί έκαναν αναστήλωση. Κατά την αναστήλωση πολλές φορές κολώνες των κτιρίων πειράζονται για να αλλάξουν τη δομή».

«Ο άνθρωπος που «έχασε» τη ζωή του χρησιμοποιούνταν σαν οδηγός και άκουσα ότι είναι συνάδελφος αστυνομικός ο οποίος έκανε έξτρα μεροκάματο λόγω της φτώχειας» συμπλήρωσε και τόνισε ότι «η ουσία είναι ότι οι άλλοι όλοι σώθηκαν και ο άνδρας που είναι νεκρός φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις».

«Από τις πρώτες εικόνες που έχει η αστυνομία κάπως πειράχτηκε η στατικότητα του κτιρίου», είπε κλείνοντας ο Σταύρος Μπαλάσκας.