Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του Πειραιά, στην Ακτή Μουτσοπούλου, σε ημέρα και ώρα αιχμής, το Σάββατο (3/2) περί τις 20:00 το βράδυ, καταγράφηκε ακόμα ένα περιστατικό ωμής βίας μεταξύ ανηλίκων.

Μια παρέα παιδιών, ηλικίας 15 έως 17 ετών, κινούνταν πεζή στην περιοχή μέχρι που μία ομάδα περίπου 30 ατόμων τούς επιτέθηκε στην αρχή λεκτικά και στη συνέχεια με γροθιές και κλοτσιές.

Μάλιστα ένας από τους επιτιθέμενους έβγαλε από τη ζώνη του ένα μεγάλο μαχαίρι (τύπου ματσέτα) και τους απείλησε.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί της ΟΠΚΕ όπου, κατόπιν αναζητήσεων, εντόπισαν αρχικά τρεις 17χρονους από την ομάδα που επιτέθηκε στην παρέα των ανήλικων παιδιών, καθώς και το προαναφερόμενο μαχαίρι (τύπου ματσέτα) σε απόσταση περίπου 40 μέτρων από αυτούς. Οι τρεις 17χρονοι οδηγήθηκαν στο Τ.Α. Δημοτικού Θεάτρου, όπου αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τα θύματα της επίθεσης και συνελήφθησαν, ωστόσο, δεν αναγνωρίσθηκε κάποιος ως ο κάτοχος του μαχαιριού.

Επίσης οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ συνέλαβαν ακόμα ένα άτομο ηλικίας 17 ετών, το οποίο, αφού απέρριψε στο έδαφος ένα μαχαίρι (τύπου πεταλούδα), στη συνέχεια προέβαλε σθεναρή αντίσταση, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη. Στο Τ.Α. Δημοτικού Θεάτρου οδηγήθηκε και αυτός, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος των γονιών τους, οι οποίοι αργότερα συνελήφθησαν και αυτοί για παραμέληση εποπτείας.