Σε μηχανική υποστήριξη παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα έξω από το κλειστό του Ρέντη κατά τη διάρκεια επεισοδίων την ώρα που μέσα στο γήπεδο διεξαγόταν το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Οι γιατροί φέρονται να έχουν διακόψει τη φαρμακευτική υποστήριξη, να έχουν βγάλει, δηλαδή, τον αστυνομικό από την καταστολή. Σκοπός της ενέργειας αυτής είναι οι γιατροί να εκτιμήσουν τις αντιδράσεις του 31χρονου αστυνομικού.

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ διασωληνωμένος και υποστηριζόμενος με μηχανικό αερισμό και συνεχή εξωνεφρική κάθαρση. Έχει διακοπεί η αγωγή με κατασταλτικά φάρμακα προκειμένου να εκτιμηθεί η νευρολογική του εικόνα στις επόμενες ημέρες», αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν, ο αστυνομικός κατά τη διάρκεια του πρώτου χειρουργείου υπέστη καρδιακή ανακοπή, του έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Τότε οι γιατροί σημείωναν πως «είναι νωρίς για να διαπιστώσουμε εάν η τεράστια απώλεια αίματος έχει προκαλέσει μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη».

Ο αστυνομικός παραμένει σε μηχανική υποστήριξη, ενώ την Τετάρτη αναμένεται ο νευρολογικός έλεγχος της κατάστασής του και οι γιατροί θα καθορίσουν περαιτέρω ενέργειές τους.