Συνεχίζονται οι έρευνες για την κακοποίηση του χάσκι στην Αράχωβα και λίγο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ απέκλεισε το ενδεχόμενο να εμπλέκεται άνθρωπος στην υπόθεση.

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου μίλησε στην εκπομπή Live News και πρόσθεσε ότι «το προανακριτικό υλικό που έχουμε συλλέξει εμείς ως αστυνομία δεν έχει δοθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα. Αναμένεται να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα. Ό,τι υλικό έχει συλλέξει η αστυνομία, καταθέσεις, τις εξετάσεις των γιατρών που έγιναν και πριν και μετά, αφού πέθανε το ζώο, καταθέσεις των κτηνιάτρων, εκτός από τις εξετάσεις, βιντεοληπτικό υλικό και καταθέσεις κατοίκων της περιοχής».

Έπειτα, σημείωσε ότι «η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει κτηνιάτρους, δεν βγάζει ιατρικό πόρισμα, να το ξεκαθαρίσουμε. Με βάση το δικό μας υλικό, καταθέσεις και βιντεοληπτικό υλικό, δεν βλέπουμε άνθρωπο κάπου να κακοποιεί τον σκύλο. Φυσικά, η αστυνομία δεν είναι αυτή που θα αποφασίσει την αιτία θανάτου. Αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις, που δεν έχουν ολοκληρωθεί, δεν έχουμε αποτελέσματα από αυτές και φυσικά μένει και η πραγματογνωμοσύνη που έχει οριστεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα, που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα».

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις για την κακοποίηση του Όλιβερ, όμως φέρεται να υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα, όπως η απουσία τραυμάτων στο ζώο ή ότι κανείς δεν δει αγέλη αδέσποτων να περιφέρεται στην περιοχή.

Η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα που εξέτασε πρώτη το ζώο, δήλωσε πως «αποκλείω ότι ο σκύλος έχει εμπλακεί σε καβγά με άλλα ζώα και αυτή είναι η αιτία τραυματισμού του και εγκατάλειψης του καθώς ο σκύλος δεν είχε κανένα εμφανές σημάδι πάλης με άλλο ζώο ή δαγκώματα ή οτιδήποτε».

Ακόμη, ο ιδιοκτήτης του χάσκι ανέφερε ότι «δεν υπάρχει επίσημο βίντεο που να δείχνει επίθεση με αγέλες. Λοιπόν, υπάρχει ένα απόσπασμα που δείχνει δύο σκυλιά καμία σχέση ούτε να επιτίθονται ούτε τίποτα.. ήρεμα σκυλιά… κάθισε λίγο εκεί ο δικός μου είδε φύγαν τα σκυλιά και ανέβηκε πάνω προς το σπίτι μου. Όλα αυτά γίνανε στα 100 μέτρα από το σπίτι μου από κάτω. Και φίλαγε λίγο το πίσω του το ποδαράκι του το δεξί που από εκεί που κατέβηκε μπορεί να το χτύπησε λίγο δε..δεν ήταν σακατεμένος ο σκύλος έφυγε την ανηφόρα, καρφί την ανηφόρα».