Δύο χρόνια μετά το θάνατο της Φαίης Μπακογιώργου η αποκάλυψη των αρχών ότι στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται η μητέρα, η αδελφή και η σπιτονοικοκυρά της συγκλονίζει.

Οι τρεις γυναίκες βρίσκονται, πλέον, αντιμέτωπες με τη δικαιοσύνη καθώς η έρευνα που άνοιξε με αφορμή τη μήνυση του πατέρα της 23χρονης οδήγησε στις αρχές Σεπτεμβρίου στην άσκηση ποινικής δίωξης, κατά περίπτωση, σε βάρος της 66χρονης σπιτονοικοκυράς, της 64χρονης μητέρας και της 23χρονης αδελφής της άτυχης κοπέλας για ανθρωποκτονία από πρόθεση δια ενέργειας και με παράλειψη, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα (σπιτονοικοκυρά), διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος (σπιτονοικοκυρά), επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων (αδερφή).

Οι τρεις κατηγορούμενες θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να απολογηθούν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αρμόδια ανακρίτρια μελετώντας τη δικογραφία έκρινε απαραίτητη την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης αφού οι τρεις κατηγορούμενες κρίθηκαν ύποπτες τέλεσης νέων πράξεων. Στο κατηγορητήριο φέρεται να αναφέρεται πως οι τρεις κατηγορούμενες έλαβαν μέτρα για να μην αποκαλυφθεί η πράξη τους, αφού τύλιξαν το πτώμα και το πέταξαν τα σκουπίδια. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται λόγος για «εξαιρετική βιαιότητα της πράξης και εξακολουθητικότητα των παράνομων πράξεων» ως προς το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

Η άτυχη Φαίη, η οποία ήταν έγκυος, είχε βρεθεί νεκρή τυλιγμένη σε μια κουβέρτα στην Κυψέλη τον Οκτώβριο του 2021. Ο ιατροδικαστής στο πόρισμα του αναφερόταν σε ισχαιμικό επεισόδιο, ωστόσο, ο πατέρας της 23χρονης ήταν εκείνος που από την πρώτη στιγμή έκανε λόγο για δολοφονία καταγγέλλοντας πως η κόρη του βίωνε ένα γολγοθά. Τώρα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δηλώνει δικαιωμένος για τον αγώνα του προκειμένου να πέσει φως στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τις αρχές οι τρεις γυναίκες φέρονται να ξυλοκοπούσαν και να εξέδιδαν της 23χρονη ενώ εμφανίζονται να την ανάγκαζαν να την επαιτεί. Μάλιστα, φέρονται να έφταναν στο σημείο να σπρώχνουν το κορίτσι πάνω σε κινούμενα αυτοκίνητα έτσι ώστε να διεκδικούν αποζημιώσεις.

Κεντρικό ρόλο στην εκμετάλλευση της Φαίης φέρεται να έπαιζε η σπιτονοικοκυρά της η οποία εμφανίζεται να είχε στήσει το κολαστήριο ενώ η μητέρα και η αδελφή της δεν αντιδρούσαν.

Οι μαρτυρίες γειτόνων αλλά και ανθρώπων που εργάζονταν κοντά στην πολυκατοικία έριξαν φως στις συνθήκες φρίκης που ζούσε η άτυχη κοπέλα. Οι μάρτυρες φέρονται να ανέφεραν πως η κακοποίηση της Φαίης ήταν συνεχής ενώ καταγράφουν και περιστατικά που συνοδευόταν ενώ επαιτούσε από τη μητέρα και την αδερφή της. Υπάρχουν αναφορές ότι η Φαίη είχε νοσηλευτεί πολλές φορές σε νοσοκομείο τραυματισμένη από διαδοχικούς ξυλοδαρμούς. Η δικογραφία , σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πληθώρα μαρτυρικών καταθέσεων αλλά και πραγματογνωμοσύνη του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, η οποία θεωρείται κομβικής σημασίας καθώς που ρίχνει φως στην υπόθεση.

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών έχει μπει και ακόμη ένας θάνατος. Πρόκειται για μια γυναίκα 69 ετών η οποία πέθανε έξι μήνες πριν από την 23χρονη. Η γυναίκα ζούσε στο σπίτι της σπιτονοικοκυράς η οποία είχε υποστηρίξει πως η 69χρονη αντιμετώπιζε παθολογικά προβλήματα. Ωστόσο, οι αρχές ξετυλίγοντας το κουβάρι και του θανάτου φέρονται να κατέληξαν στο συμπέρασμα πως και η ηλικιωμένη υπήρξε θύμα ανάλογης κακοποιητικής συμπεριφοράς. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει , ήδη, σχηματιστεί χωριστή δικογραφία και ερευνώνται οι συνθήκες του θανάτου της.