Αν υπήρχε χρυσό μετάλλιο για την παραγωγή ερωτικών ταινιών, τότε ο Ρον Τζέρεμι θα ήταν ο διαχρονικός και ισόβιος πρωταθλητής.

Με κοντά στις 2.000 ροζ ταινίες στο ενεργητικό του, ο ασίγαστος πορνοστάρ είναι εδώ και χρόνια το βαρύ όνομα της πορνογραφίας, αν και ο ίδιος είναι ωστόσο πολλά περισσότερα από μερικούς παραπανίσιους πόντους εκεί κάτω.

Κι αυτό γιατί είναι ίσως ο μόνος πορνοστάρ που μετρά καριέρα και στον παραδοσιακό κινηματογράφο, έχοντας 100 περίπου ταινίες να το προσυπογράφουν αυτό!

Μετά την απόσυρση του θρυλικού, αν και τραγικού, Τζον Χολμς από την πορνογραφία το 1988, ο κοντός μυστακοφόρος κοιλαράς ανέλαβε την τιμή να είναι ο Νο 1 σταρ της αμερικανικής πορνογραφίας και να μείνει γνωστός στα πέρατα της αισθησιακής οικουμένης με το εύγλωττο ψευδώνυμο «Σκαντζόχοιρος»!

Ο εύσωμος Ρον δεν ήταν ποτέ προικισμένος με τη στόφα του μεγάλου πρωταγωνιστή του πορνό, καθώς ούτε «χτιστό» σώμα διαθέτει ούτε τη γνώριμη εμφάνιση των αστέρων της πορνογραφίας. Η απήχησή του στο κοινό και τα ταλέντα του κρύβονται αλλού και δεν μιλάμε φυσικά μόνο για το μεγάλο πέος του («δυο ίντσες από το πάτωμα!», όπως είπε γλαφυρά επίσης «προικισμένος» συνάδελφός του): είναι η εμφάνιση του καθημερινού τύπου που διαθέτει που του επιτρέπει να ταυτίζεται το κοινό μαζί του και εγγυήθηκε την πρωτόγνωρη επιτυχία του στο αισθησιακό σινεμά!

Αυτό αλλά και η θρυλική αντοχή του στο σεξ έχουν προσυπογράψει τη μακρά καριέρα του στη βιομηχανία του πορνό αλλά και την μπροστά στην κάμερα συνεύρεσή του με 4.000 ερωτικούς παρτενέρ. Είπαμε όμως, ο Ρον Τζέρεμι είναι πολλά παραπάνω από 26 εκατοστά ανδρισμού και το πέρασμά του στον παραδοσιακό κινηματογράφο μιλάει εδώ ξεκάθαρα. Ήταν εξάλλου «ειδικός σύμβουλος» ερωτικών σκηνών στις θρυλικές «9,5 Εβδομάδες»!

Για να δούμε όμως ποιος είναι ο πτυχιούχος παιδαγωγός και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην ειδική αγωγή που παράτησε τα σχολεία για να δοκιμάσει την τύχη του στην ηθοποιία…

Πρώτα χρόνια

Ο Ρον Τζέρεμι Χαγιάτ γεννιέται στις 12 Μαρτίου 1953 στο Κουίνς της Νέας Υόρκης μέσα σε μεσοαστική οικογένεια εβραϊκής καταγωγής: ο πατέρας του ήταν φυσικός και η μητέρα του επιμελήτρια βιβλίων, η οποία εργάστηκε μάλιστα για λογαριασμό της αμερικανικής αντικατασκοπείας στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου.

Μετά την αποφοίτησή από το καλό ιδιωτικό σχολείο όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια, ο Ρον πήρε πτυχίο στην παιδαγωγική και το θέατρο από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και συνέχισε με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην ειδική αγωγή. Μετά το πέρας των σπουδών, έπιασε δουλειά ως καθηγητής ειδικής αγωγής σε σχολείο της Νέας Υόρκης και τίποτα δεν προμήνυε τη μεταπήδησή του στον χώρο του πορνό.

Παράλληλα με τις σχολικές αίθουσες το πρωί, ο Ρον προσπαθούσε να ενταχθεί στο δυναμικό θιάσων της Νέας Υόρκης και κάποια στιγμή τρύπωσε στο θέατρο. Έπαιξε σε αρκετές παραγωγές θιάσων εκτός Μπρόντγουεϊ και ανέβηκε ακόμα και στη σκηνή του stand-up comedy. Η μεγάλη στιγμή που περίμενε πάντως διακαώς φαινόταν να μην έρχεται…

Η γέννηση του πορνοστάρ

Ήταν το 1978 όταν η τότε σύντροφός του έστειλε μια γυμνή φωτογραφία του στο περιοδικό «Playgirl» και ο Ρον επιλέχθηκε από την αρχισυνταξία να φιγουράρει στο εξώφυλλο του επόμενου τεύχους. Ήταν το πολύ πάνω από τον μέσο όρο ανδρικό του όργανο που συγκέντρωσε την προσοχή των συντακτών και σύντομα η Αμερική πήρε μια πρώτη γεύση από τα προικισμένα του χαρίσματα.

Κάτι που δεν πέρασε φυσικά απαρατήρητο από τη βιομηχανία του πορνό και σύντομα είχε στα χέρια του την πρώτη επαγγελματική πρόταση! Ως ηθοποιός δεν έβγαζε μία, είχε εγκαταλείψει και τη δουλειά στο σχολείο, οπότε η κίνηση φάνταζε μονόδρομος. Η συμμετοχή του στο ροζ φιλμ «Tigresses and Other Maneaters» τον κάνει γνωστό αμέσως, καθώς πλάι στο σεβαστό μέγεθος του μορίου του, ο Ρον επιδείκνυε υποδειγματική αντοχή, παιχνιδιάρικη διάθεση με την κάμερα αλλά και ένα μουστάκι που έμελλε να γίνει σήμα-κατατεθέν!

Μετά την ταινία και με τις προτάσεις να πέφτουν πια βροχή, ο πορνοστάρ υπέγραφε τώρα ως «Ρον Τζέρεμι», καθώς ήταν οι σκληροπυρηνικοί θαυμαστές και των δύο φύλων που τον κυνηγούσαν και εμφανίζονταν ακόμα και στην πόρτα του σπιτιού του που τον ανάγκασαν να απαλείψει το πραγματικό του επίθετο.

Παρά το γεγονός ότι όταν ξεκίνησε την περιπέτειά του με το πορνό ήταν στιλάκι, σύντομα πάχυνε αρκετά, σε ένα μοτίβο που θα επιδεινωνόταν με τα χρόνια. Όσο τα κιλά του αυξάνονταν όμως, τόσο μεγαλύτερη απήχηση έβλεπε να έχει στους λάτρεις της πορνογραφίας, ένα γεγονός αρκούντως περίεργο που άρχισε να συζητιέται στα πηγαδάκια της βιομηχανίας. Πώς στεκόταν όμως ισάξια ο παχύσαρκος και σίγουρα όχι όμορφος Ρον Τζέρεμι δίπλα σε γραμμωμένους πορνοστάρ, φουσκωμένους από τα βάρη και την αλαζονεία;

Φαίνεται πως ο Ρον είχε κάτι για όλους: με την εμφάνιση του ανθρώπου της διπλανής πόρτας, το αντρικό κοινό ήταν ευκολότερο να ταυτιστεί μαζί του παρά με τους γεροδεμένους και απολλώνειους πορνοστάρ. Οι γυναίκες ανταποκρίθηκαν στην ιδιαίτερη γοητεία του και οι εραστές του πορνό εκτίμησαν τον αυτοέλεγχό του, το μέγεθος και την αντοχή του στο σεξ, την ίδια στιγμή που η ικανότητά του να κάνει στοματικό έρωτα στον εαυτό του δεν μπορούσε να περάσει στα ψιλά (όπως στις ταινίες «Inside Seka» και «Fresh Meat»)!

Ο σκανδαλιάρης πορνοστάρ έκανε πια τη μια αισθησιακή ταινία πίσω από την άλλη και αναδύθηκε κάποια στιγμή ως ένα από τα μεγάλα ονόματα της αμερικανικής πορνογραφίας. Στο ενεργητικό του έχει 2.000 ερωτικές ταινίες ως ερμηνευτής και άλλες 285 ως σκηνοθέτης.

Παρά την αξιοσημείωτη απήχησή του στον κόσμο του πορνό, το εσωτερικό αστειάκι της αμερικανικής βιομηχανίας που τον αφορούσε έμεινε επίσης θρυλικό: όταν οι γυναίκες πορνοστάρ δήλωναν ποιες σεξουαλικές πράξεις δεν θα έκαναν με τίποτα, συνήθιζαν να απαντούν: «κτηνοβασία, σαδομαζοχιστικά και σεξ με τον Τζέρεμι»!

Άλλες ασχολίες

Ήταν στη δεκαετία του 1980 όταν ο Ρον Τζέρεμι άρχισε να κάθεται ολοένα και πιο συχνά στην καρέκλα του σκηνοθέτη ενήλικων ταινιών και στο ενεργητικό του έχει μια σειρά από κορυφαίες επιτυχίες της κατηγορίας. Μιλάμε εξάλλου για τη χρυσή εποχή του πορνό και ο ίδιος είναι που ανακάλυψε τον κομμένο ανδρισμό του Τζον Μπόμπιτ, προτείνοντάς του να τον κάνει πορνοστάρ («John Wayne Bobbitt: Uncut» του 1994)!

Ταυτοχρόνως, είναι ένας από τους ελάχιστους πορνοστάρ που έχει μεταπηδήσει στο κανονικό σινεμά, αν και η συμμετοχή του σε ταινίες δεν ήταν πάντα αρμονική: πολλές φορές κόβονταν οι σκηνές του στο τελικό μοντάζ καθώς τα χολιγουντιανά στούντιο ανησυχούσαν πάντα μήπως η εμφάνισή του καταστρέψει τη φήμη του φιλμ…

Παρά τις 100 και πλέον εμφανίσεις του σε μη πορνογραφικές ταινίες, έχουν απομείνει μια χούφτα σκηνές, συνήθως κωμικές με τον ίδιο να υποδύεται τον εαυτό του, αλλά και μια σειρά από περάσματα και κομπαρσιλίκια σε γνωστές ταινίες.

Για τον σκηνοθέτη Τζον Φρανκενχάιμερ, ο Τζέρεμι είναι φετίχ, γι’ αυτό και του έχει εμπιστευτεί ρόλους σε πέντε ταινίες του, μεταξύ των οποίων το «Ronin» (1998) και το «Reindeer Games» (2000). Ο ρόλος του στο «Ronin» κόπηκε στο τελικό μοντάζ, αν και το όνομά του φιγουράρει ακόμα στους τίτλους. Εμφανίστηκε σε ρόλο έκπληξη ακόμα και δίπλα στον Γουίλεμ Νταφόε στο «Boondock Saints» («Εξολοθρευτές Άγιοι») το 1999!

Επιπλέον, έχει δώσει τα πορνογραφικά του φώτα ως ειδικός σύμβουλος σεναρίου τόσο στις «9,5 Εβδομάδες» όσο και στο φιλμ για τον χώρο της πορνογραφίας «Boogie Nights», ενώ το 2001 γυρίστηκε το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του «Porn Star: The Legend of Ron Jeremy». Επιπλέον, έχει εμφανιστεί και σε μια ντουζίνα βιντεοκλίπ αλλά και σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών.

Το 2007, ο Τζέρεμι κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του «Ron Jeremy: The Hardest (Working) Man in Showbiz», ενώ τον Φεβρουάριο του 2013 υποβλήθηκε σε μια σειρά επεμβάσεων, όταν ανακαλύφθηκε ανεύρυσμα κοντά στην καρδιά του.

Ο Ρον Τζέρεμι είναι πια εκατομμυριούχος, με την περιουσία του να εκτιμάται στα 5,5 εκατ. δολάρια! Αν και είναι γνωστός στο Χόλιγουντ για την παροιμιώδη τσιγκουνιά του, καθώς προτιμά λέει να μην ξοδεύει τα λεφτά του για τίποτα (όπως εξομολογήθηκε στο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του).

Έχει κυκλοφορήσει στην αγορά το δικό του περιορισμένης διάθεσης ρούμι που φέρει το όνομά του (Ron de Jeremy) και διατηρεί πια αλυσίδα κλαμπ μόνο για κυρίους.

Συνεχίζει να είναι κάτοχος του Ρεκόρ Γκίνες για τους περισσότερους ρόλους στον ερωτικό κινηματογράφο, αν και το Βιβλίο Γκίνες σταμάτησε την καταμέτρηση στις 1.750 ταινίες (ενώ οι λίστες με τις συμμετοχές του αριθμούν 2.000 τίτλους). Κι αυτό γιατί παρά τη δόξα και τον πλούτο, ο Τζέρεμι αρνείται να κρεμάσει τα παπούτσια του και συνεχίζει να κρατά ρόλους στην αμερικανική πορνογραφία.

Και κάτι ακόμα: ο Ρον Τζέρεμι διαθέτει ακόμα νόμιμη και έγκυρη άδεια διδασκαλίας σε σχολικές αίθουσες, αν και όπως λέει: «Αν με δουν οι γονείς με ένα παιδί, θα θέλουν να καλέσουν την αστυνομία»!

Δείτε όλα τα πρόσωπα που φιλοξενούνται στη στήλη «Πορτραίτα» του newsbeast.gr