Συμφωνία με την Ελλάδα πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής προκρίνει με δηλώσεις του σε γαλλικό ραδιόφωνο ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν.

«Στόχος είναι εφόσον είναι εφικτό η συμφωνία με την Ελλάδα να ολοκληρωθεί πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος» σημείωσε ο Μισέλ Σαπέν, υπογραμμίζοντας ότι ένα ενδεχόμενο «όχι», «βάζει την Ελλάδα στον επικίνδυνο δρόμο εξόδου από την ευρωζώνη».

«Στόχος μας είναι επίσης να βρούμε κοινά μονοπάτια μέχρι το τελευταίο λεπτό, ώστε να σταθεροποιήσουμε την Ελλάδα και να διασφαλίσουμε την Ευρώπη και τον κόσμο» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, τονίζοντας παράλληλα ότι «είναι ασαφές το τι μπορεί να επιτευχθεί στο Eurogroup της Τετάρτης».

Η στάση του Μισέλ Σαπέν έρχεται σε αντίθεση με τη σκληρότερη γερμανική στάση απέναντι στο δημοψήφισμα και την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για νέο δάνειο από τον ESM, με πλήρη χρηματοδότηση της χώρας για την επόμενη διετία και αναδιάρθρωση του χρέους του EFSF. Η Μέρκελ την Τρίτη σημείωσε ότι η όποια συμφωνία μπορεί να υπάρξει μόνο μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και αρκετοί υπουργοί Οικονομικών μικρότερων χωρών, όπως αποκάλυψε ο Μισέλ Σαπέν.