Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Νίκος Δένδιας, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «πυροδότηση ανευθυνότητας» και για προσπάθεια να εκμεταλλευτούν πολιτικά ένα γεγονός βίας.

«Λες και δεν αντιλαμβάνεται ο κάθε έλληνας πολίτης , ότι το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε όλα αυτά τα προβλήματα ως χώρα αφορούν μόνο την περιρρέουσα ατμόσφαιρα η οποία δημιουργείται λόγω των διεθνών εξελίξεων, της οικονομικής κατάστασης αλλά έχει σαν άμεση σχέση με το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία πέρασε, δυστυχώς απλά «πέρασε» διότι περί αυτού πρόκειται, από αυτόν εδώ το χώρο, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που έχει την ευθύνη της ασφάλειας της χώρας. Δυστυχώς, λοιπόν, η Ν.Δ που πέρασε από αυτόν το Υπουργείο, με τα αποτελέσματα τα οποία γνώρισε ο ελληνικός λαός έχει και θράσος να ομιλεί», δήλωσε ο Χρήστος Παπουτσής.

Σχολιάζοντας δε το γεγονός ότι παρά τις συλλήψεις οι τρομοκρατικές ενέργειες συνεχίζονται, δήλωσε: «Δεν το κρίνω. Αυτό είναι προς αξιολόγηση και είναι στοιχείο της έρευνας την οποία διεξάγει η αντιτρομοκρατική, η οποία συνεχίζει και βρίσκεται σε επιφυλακή έτσι κι αλλιώς. Παρακολουθεί όλες τις υποθέσεις, όλες τις εξελίξεις και εμείς περιμένουμε να δούμε ποια είναι τα συμπεράσματα των ερευνών τους».