Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «The 2 Night Show» ενόψει εκλογών της 21ης Μαΐου, ενώ τόνισε πως ζήτησε βοήθεια από ειδικό για να γίνει πιο ψύχραιμος.

Ο πρωθυπουργός μπήκε στο πλατό υπό τους ήχους του συγκροτήματος «Guns N’ Roses» που είναι και το αγαπημένο του και αποκάλυψε πως θα πάει στην συναυλία τους που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Ιουλίου στο «ΟΑΚΑ».

«Εντάξει, αγαπημένο σας συγκρότημα Πρόεδρε, το ξέρω», του είπε ο Αρναούτογλου και ο κ. Μητσοτάκης, απάντησε: «Μόνο με το ίδιο συγκρότημα με υποδέχεσαι. Αν θυμάμαι καλά…». «Έτσι, έρχονται κιόλας», συνέχισε ο παρουσιαστής και του είπε ο πρωθυπουργός: «Έρχονται κιόλας και θα είμαστε εκεί».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σ’ ένα πιο… χαλαρό περιβάλλον από μια τυπική συνέντευξη, αστειεύτηκε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου λέγοντάς του: «Πάντα με το ΠΑΣΟΚ με υποδέχεσαι, θες να μου στείλεις κάποιο μήνυμα;». «Όχι, όχι, τότε θυμάμαι κιόλας ότι είχε… Μήπως είναι τελικά και γούρι το ζήτημα του ΠΑΣΟΚ; Μόλις σας υποδέχομαι με ΠΑΣΟΚ, κερδίζετε τις εκλογές», του απάντησε ο Αρναούτογλου.

Το μαύρο τηλέφωνο

Επίσης, αποκάλυψε πως υπάρχει ένα τηλέφωνο που δεν θέλει να χτυπήσει νύχτα. «Το μαύρο τηλέφωνο υπάρχει στο γραφείο και το σπίτι μου, είναι για ασφαλείς επικοινωνίες μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης και είναι το τηλέφωνο που εύχεσαι να μη χτυπήσει βράδυ», τόνισε.

Ερωτώμενος για το αν τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός ήταν όπως τα φανταζόταν προτού εκλεγεί, ο κ. Μητσοτάκης, ανέφερε: «Πολύ πιο δύσκολα. Παρότι ήμουν αρκετά καλά προετοιμασμένος, και ψυχολογικά, έχοντας κι εγώ βιώσει μέσα από την οικογενειακή μου ανατροφή τι σημαίνει να είσαι σε ένα περιβάλλον το οποίο είναι κοντά στην εξουσία, αλλά έχοντας κάνει και μία προετοιμασία γι’ αυτά τα οποία θέλαμε να κάνουμε, αισθανόμουν ότι ήμουν αρκετά έτοιμος. Αλλά η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν σε προετοιμάζει για το βάρος της ευθύνης όταν κάθεσαι σε αυτήν την καρέκλα, και τίποτα βέβαια δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για μία σειρά από απρόβλεπτες κρίσεις και κληθήκαμε να διαχειριστούμε πολλές τέτοιες, από την πανδημία μέχρι το προσφυγικό και από τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι τις φυσικές καταστροφές.

Αντιμετωπίσαμε μια σειρά από πολύ μεγάλες δυσκολίες και ειδικά, θα σου έλεγα, για την πανδημία δεν υπήρχε και κανένα εγχειρίδιο αντιμετώπισης μίας τέτοιας υγειονομικής κρίσης, καθώς όλοι οι ηγέτες -με όλους τους συναδέλφους μου που μιλούσα στην Ευρώπη- αντιμετώπιζαν ακριβώς τα ίδια προβλήματα.

Έπρεπε, στην κυριολεξία, μέρα με τη μέρα να ανακαλύπτουμε και να σχεδιάζουμε τις αντιδράσεις μας απέναντι σε έναν ιό και σε μία παγκόσμια υγειονομική κρίση όμοια της οποίας είχαμε να δούμε 100 χρόνια».

Η απουσία των γονιών του

Έπειτα, σε ερώτηση για το αν του λείπει ο πατέρας του, απάντησε: «Πάντα λείπουν οι γονείς και πρέπει να σου πω Γρηγόρη ότι ήμουν τυχερός διότι, παρότι οι γονείς μου με έκαναν σε σχετικά μεγάλη ηλικία, με τον πατέρα μου είχα ακριβώς πενήντα χρόνια διαφορά…»

«Μισό αιώνα. Είχα την ευτυχία, όμως, να τον ζήσω μέχρι τα 49 μου -ο ίδιος πήγε αισίως μέχρι τα 99- και να τον απολαύσω, θα έλεγα, σε στιγμές όπου πια ήταν αποφορτισμένος από τις ευθύνες τις οποίες είχε νωρίτερα στη σταδιοδρομία του. Είχαμε μία εξαιρετική σχέση», ανέφερε και συνέχισε:

«Η μάνα μου έφυγε νωρίτερα. Αλλά ξέρεις, αισθάνομαι ότι μερικές φορές λες “τι θα σου έλεγε, ας πούμε, ο πατέρας σου αν του έκανες μία ερώτηση” και μερικές φορές αισθάνομαι ότι ξέρω ήδη την απάντηση. Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς έκαναν μία καλή δουλειά και πήρα από τον ίδιο όση εμπειρία τουλάχιστον μπορούσε να μου μεταφέρει».

Ο Πίνατ και τα δύο «λουκάνικα»

«Μάλιστα, ακούγεται ένα σκυλάκι, λογικά δεν είναι το δικό σας, γιατί έχετε κάνει κι ένα πάρα πολύ ωραίο βίντεο που γέλασα στο TikTok, που γράψατε ότι είναι το «κομματόσκυλο», είπε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

«Δεν ξέρω τώρα σε ποιο σκυλί αναφέρεσαι, διότι υπάρχει ο Πίνατ ο οποίος είναι στο Μαξίμου», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: Αλλά υπάρχουν και δύο “λουκάνικα”, Dachshund, τα οποία είναι τα σκυλιά τα οποία έχουμε στο σπίτι».

Η σχέση του με τους νέους

Μιλώντας για την επαφή που έχει με τα νεαρά άτομα, τόνισε: «Είχα πάει τις προάλλες σε περιοδεία στην Ήπειρο. Πάντα όταν βλέπω σχολεία τα παιδιά έρχονται, θέλουν να φωτογραφηθούν. Στις λίγο μεγαλύτερες ηλικίες, εκεί αρχίζει η μεγαλύτερη επιφύλαξη, μερικές φορές η απόσταση και η αμφισβήτηση, θα σου έλεγα, της εξουσίας, η οποία είναι απολύτως αναμενόμενη. Αλίμονο αν ο νέος δεν αμφισβητήσει την εξουσία, απ’ όπου κι αν αυτή προέρχεται».

«Το μόνο το οποίο θέλω να προσθέσω είναι ότι η απόλυτη άρνηση δεν οδηγεί ποτέ, πουθενά. Η συμμετοχή στις εκλογές είναι μία απάντηση. Μπορεί να μην πληροί κανείς απόλυτα τις προδιαγραφές που φαντάζεσαι για το ποιος πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα, αλλά πάλι, οι εκλογές τελικά είναι μία επιλογή, και κάποιος θα κυβερνήσει τη χώρα. Είναι καλύτερο οι νέοι να συμμετέχουν σε αυτήν την απόφαση από το να απέχουν».

«Θυμάσαι ένα στίχο του Παπακωνσταντίνου, “φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα”; Άρα να μη γίνουν χωρίς αυτούς».

Το «αυτοί είστε» του Δημήτρη Κουτσούμπα

Σε άλλο σημείο, αναφέρθηκε και στην περιβόητη ατάκα «αυτοί είστε» του Δημήτρη Κουτσούμπα και αποκάλυψε ότι έχει ασκήσει άμεση επιρροή ακόμη και στην κόρη του.

«Αυτό το “αυτοί είστε”, μου το λέει και η κόρη μου συνέχεια. Μπαίνω στο σπίτι και λέω ‘πώς σου φάνηκε;’ και μου λέει “αυτοί είστε”. ΟΚ, εντάξει λέω».

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για τη σειρά που τον κάνει να χαλαρώνει πραγματικά, όπως αποκάλυψε είναι το “Emily in Paris” του Netflix.

«Όταν θέλω -θα με κράξει η κόρη μου τώρα αν με βλέπει κάπου- όταν θέλω να χαλαρώσω πραγματικά, ξέρεις τι βλέπω; “Emily in Paris”. Η απόλυτη χαλάρωση. Το βλέπω με τη γυναίκα μου. Με διασκεδάζει πάρα πολύ», δήλωσε.