Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στην late night talk show του ΑΝΤ1 «The 2Night Show» που μεταδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας (15/5), λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αρκετά και στην προσωπική του ζωή ανοίγοντας ένα… παράθυρο σε λεπτομέρειες που ήταν άγνωστες ως τώρα, ενώ μίλησε και για τους γονείς του και κυρίως για τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

«Ο πατέρας μου για να γίνει πρωθυπουργός πέρασε δια πυρός και σιδήρου. Έκανε ένα come back μεγάλο για τα δεδομένα της εποχής», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχικά και συνέχισε:

«Θυμάμαι τις συνεχείς δυσκολίες, τα ανοιχτά μέτωπα, θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Είχε μια μεγάλη ικανότητα να κρατά τα προβλήματα μακριά από το οικογενειακό περιβάλλον. Κατά την πρωθυπουργία του κάπνιζε λίγο παραπάνω. Είχε πάντα μια λίγο ζεν προσέγγιση στα θέματα. Προσπαθώ και εγώ να είμαι έτσι».

«Ζήτησα βοήθεια από ειδικό»

Έπειτα, αποκάλυψε: «Στα πλαίσια της μόνιμης αυτογνωσίας, δεν ήμουν τόσο ψύχραιμος όσο τώρα αλλά το δούλεψα αρκετά. Κατέληξα πώς όταν αντιδράς κάνεις λάθος και θολώνει η κρίση σου» και ακολούθως υπογράμμισε:

«Ζήτησα τη βοήθεια από ειδικό και δεν έχω δυσκολία να το πω. Τα ζητήματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους έχουν έρθει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Πρέπει να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε τα θέματα ψυχικής υγείας μέσα από τις παρωπίδες και τις προκαταλήψεις του παρελθόντος. Κι εμείς έχουμε περάσει με τη Μαρέβα από μεγάλες οικογενειακές δυσκολίες. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να αισθανθεί κάποιος την ανάγκη να μιλήσει σε έναν άνθρωπο, για να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους θέση και διάσταση».

«Με χαροποιεί που στη νέα γενιά υπάρχει απενοχοποίηση και μπορούν να ζητούν τη βοήθεια που επιθυμούν», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Η μεγάλη πρόκληση για εμάς είναι να υπάρχουν δομές που να μπορούν να παρέχουν αυτή τη βοήθεια δωρεάν, γιατί δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να αναζητήσουν ψυχολογική υποστήριξη».

Ο θυμός των νεών

Ένα από τα ζητήματα τα οποία συζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν και ο θυμός που επέδειξε η νέα γενιά ιδίως μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε: «Ο θυμός, η οργή και η θλίψη ήταν κατανοητά και αναμενόμενα. Νέα παιδιά σκοτώθηκαν που πήραν το μέσο για να γυρίσουν στο πανεπιστήμιό τους. Μας ακούμπησε αυτή η τραγωδία γιατί θα μπορούσαμε να βλέπουμε τα δικά μας παιδιά. Καταλαβαίνω απόλυτα αυτή την αντίδραση».

Πρόσθεσε, λέγοντας: «Αλλά οι νέοι έχει και άλλους λόγους να είναι θυμωμένοι. Πέρασαν μια δεκαετή κρίση. Υπάρχει στη νέα γενιά αυτή η πεποίθηση ότι θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους και είναι μια πρόκληση για εμάς να το αντιστρέψουμε. Προσπαθώ να μιλάω με νέα παιδιά».