Ο Γιώργος Γεραπετρίτης μίλησε στον Guardian και αποκάλυψε ότι πραγματοποιούνται συζητήσεις -σε προκαταρκτικό επίπεδο- της ελληνικής κυβέρνησης με το Βρετανικό Μουσείο για το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο υπουργός Επικρατείας είπε στον theguardian.com πως «είναι αλήθεια ότι υπάρχει διάλογος μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Βρετανικού Μουσείου». «Αυτή τη στιγμή, πρόκειται για προκαταρκτικές συνομιλίες και, ναι, έχω συναντηθεί με τον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, για να συζητήσουμε το θέμα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Μάλιστα, σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, υψηλόβαθμοι Έλληνες αξιωματούχοι έχουν πραγματοποιήσει προκαταρκτικές συνομιλίες με το Βρετανικό Μουσείο, οδηγώντας- πιθανόν- στην επίλυση της μακροβιότερης πολιτιστικής διαμάχης: τον επαναπατρισμό των μαρμάρων του Παρθενώνα του 5ου αιώνα π.Χ. στην Αθήνα.

Επίσης, σημειώνει ότι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχαν συναντηθεί με τον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου, σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων του Λονδίνου την περασμένη Δευτέρα.