Μετά τα… μαθήματα ελληνικών που υποσχέθηκε να κάνει ο Ντομινίκ Στρος-Καν, μιλώντας στη Βουλή είπε πως αν ήταν Έλληνας, σήμερα θα ήταν και εκείνος στους δρόμους για να διαδηλώσει κατά του ΔΝΤ! Ζήτησε όμως και πάλι την ευρεία πολιτική στήριξη προκειμένου να προχωρήσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής οικονομίας.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, σε ύφος που εναλλασσόταν από απολογητικό σε διδακτικό, προκάλεσε αίσθηση όταν υπερασπίστηκε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι ορόσημο οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό».

Πρόσθεσε επίσης ότι θα πρέπει «να ευθυγραμμιστούν τα ημερομίσθια με την παραγωγικότητα» και έκανε λόγο για την ανάγκη «να διορθωθεί μια διαφορά που υπάρχει προς τα πάνω», αναφερόμενος σε παρελθοντικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Αυτή την ώρα ο κ Στρος Καν δέχεται ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των κομμάτων. Ήδη η πρόεδρος της επιτροπής Βάσω Παπανδρέου «έδειξε τα δόντια της», σχολιάζοντας ότι «υπογράψαμε ένα memorandum και μια σύμβαση με την πλάτη στον τοίχο» και ρώτησε τον επικεφαλής του ΔΝΤ: «Εσείς που έχετε τεράστια εμπειρία, δεν γνωρίζετε ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει; Θεωρείτε ότι η επιμήκυνση των 110 δις αρκεί;».

Η κ. Παπανδρέου πρόσθεσε: «Έχετε συμφέρον κι έχουμε ανάγκη, το πρόγραμμα να επιτύχει. Μήπως όμως χρειάζονται τροποποιήσεις;»