Νέες προκλήσεις από την τουρκική πλευρά διά στόματος, αυτή τη φορά του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Μετά το χθεσινό κρεσέντο προκλητικότητας του Χουλουσί Ακάρ περί προβοκατόρικων ενεργειών της Αθήνας, σήμερα τον τόνο δίνει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών «βλέπει» ένταση στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας για την Ανατολική Μεσόγειο σημειώνοντας ότι αυτή θα επιλυθεί πολύ δύσκολα. «Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας, αλλά υπάρχουν θέματα που δεν μπορούμε να λύσουμε. Αυτά τα προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται από τη Λωζάνη. Η ειρήνη επήλθε, αλλά επειδή υπάρχουν προβλήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν, προκαλούνται εντάσεις κατά καιρούς. Απαντήσαμε στις κινήσεις τους στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Την ίδια ώρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στην άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» και είπε ότι η Τουρκία με εννιά πλοία και εννιά υποβρύχια θα γίνει μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη.