Σε ανακοίνωση της εν μέσω της εργασιακής θύελλας που έχει ξεσπάσει, η Δημοκρατική Αριστερά ζητά από τον ΣΕΒ να λάβει υπόψη του τη δύσκολη κατάσταση της χώρας. Υποστηρίζει την άποψη που εξέφρασε ο Κάρολος Παπούλιας που τάχτηκε υπέρ των εργαζομένων. Στην ίδια ανακοίνωση θέτει και την κυβέρνηση προ των ευθυνών της για τις εξελίξεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο ΣΕΒ πρέπει να πάρει υπόψη του τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας.

Να εναρμονιστεί με το αίσθημα της κοινής γνώμης, το οποίο εξέφρασε με τον καλύτερο τρόπο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Οι προτάσεις του, σε συνδυασμό με τις πιέσεις της Τρόικα, οδηγούν σε διάλυση της κοινωνικής συνοχής, με σκληρή επίθεση στην αμοιβή εργασίας, αμφισβήτηση των συλλογικών συμβάσεων και περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Να μην διευκολύνει με την πολιτική της την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και της κοινωνικής προστασίας.

Καλούμε, επίσης, την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες συμμαχιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το συντονισμό των χωρών του Νότου, καθώς και για την προώθηση της πρότασης για έκδοση ευρωομολόγου που ήδη κερδίζει έδαφος, προκειμένου να αλλάξει στοιχειωδώς η γκρίζα εικόνα της ευρωπαϊκής πραγματικότητας».