«Δεν θα γίνουμε πλυντήριο των ευθυνών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θα γίνουμε και η αφορμή για να πέσει η χώρα στα βράχια», ξεκαθάρισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές. Ο πρώην υπουργός τόνισε επίσης ότι «η ΝΔ θα εκτιμήσει τη συμφωνία που θα έρθει στη Βουλή ορθολογικά».

«Θεωρώ ότι αν πάρει κανείς τοις μετρητοίς τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα είναι πιθανόν να γίνει κάποια υποχώρηση των δανειστών σε θέματα όπως το ΕΚΑΣ ή το θέμα του φόρου της ενέργειας και η κυβέρνηση θα το παρουσιάσει ως τρομερή εθνική επιτυχία, και κάτω από αυτή την υποτιθέμενη επιτυχία να καλυφθούν όλες οι έκτακτες εισφορές, οι αυξήσεις των φόρων, οι περικοπές κλπ. Στη συνέχεια, κάνοντας την τρίχα τριχιά. η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να τα ψηφίσει στη Βουλή μαζί με τους ΑνΕΛ, αλλάζοντας βεβαίως τοποθέτηση, αλλά εν πάση περιπτώσει, Αυτό μου φαίνεται πιθανότερο», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης στον «ΒΗΜΑ FM».

Και συμπλήρωσε: «Δεύτερο πιθανό θεωρώ να καταβληθεί μια προσπάθεια να υπάρξει μια συμφωνία, στη συνέχεια να υπάρξουν δυσκολίες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, διότι θα μετρηθεί το πράγμα, θα δει ο κ. Τσίπρας ότι υπάρχει απόσταση μεταξύ των προεκλογικών υποσχέσεων και της όποιας συμφωνίας επιτευχθεί, με αποτέλεσμα ο ίδιος να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, με βάση την όποια συμφωνία έχουμε καταλήξει».

Ο κ. Χατζηδάκης είπε «όχι εκλογές σε κάθε περίπτωση». «Θεωρώ πιθανότερο η κυβέρνηση να κάνει την τρίχα τριχιά, να βαφτίσει το κρέας ψάρι και να θεωρήσει ότι όποια συμφωνία έχει επιτευχθεί, είναι μια μεγάλη εθνική επιτυχία», σημείωσε.