Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως ρίχνει αλλού τις ευθύνες για όσα γίνονται στη χώρα, μεταξύ άλλων και για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Αποτυχημένη η ωραιοποίηση της πανδημίας», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας πως: « Ο κ. Μητσοτάκης σε όλη τη στρατηγική της διαχείρισης της πανδημίας, είχε στο πίσω μέλος του μυαλού του το μικροπολιτικό όφελος».

Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε για τις παρελάσεις και αν θα πρέπει να γίνουν λόγω κορονοϊού: «η άποψη μου είναι ότι οι παρελάσεις, όπως οι ποδοσφαιρικοί αγώνες και τα μεγάλα γεγονότα δεν έχει νόημα να τα ακυρώσουμε, αλλά έχει νόημα να εξηγήσουμε στους πολίτες να φοράνε μάσκα, να προσέχουν αν και εμβολιασμένοι. Να κατανοήσουμε ότι το εμβόλιο είναι το βασικό μας όπλο, όχι όμως το μοναδικό».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ευθύνη για όσα γίνονται;»

Σε ερώτηση σχετικά με τις κατηγορίες της κυβέρνησης πως ο ΣΥΡΙΖΑ «λέει σε όλα όχι», ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει ευθύνη και δεν μπορεί να ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες και την αντιπολίτευση. Η χώρα πέτυχε στο πρώτο κύμα και το είπα.

Τώρα όμως ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ευθύνη για όσα γίνονται τώρα στη χώρα; Αλλά του φταίνε ο Πολάκης και οι άλλοι».

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Alpha»

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Alpha» και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ.

Posted by Alexis Tsipras on Tuesday, October 19, 2021

Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας είπε για την ακρίβεια: «η κυβέρνηση δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έρχεται και που βρισκόμαστε. Μία στις τρεις οικογένειες δεν έχει να βγάλει το μήνα. Οι αυξήσεις στην ενέργεια έχουν φτάσει σε τιμές ρεκόρ σε επίπεδο ευρωπαϊκής ένωσης. Ο μισθός του πολίτη έχει μείνει καθηλωμένος εδώ και δυόμισι χρόνια από τότε που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Ας δούμε τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Οι πρόωρες εκλογές και οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ

Όσο για τις δημοσκοπήσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει συγκεκριμένες πρακτικές χειραγώγησης με δημόσιο χρήμα. Είναι ζήτημα δημοκρατίας η διαφάνεια.  Ουδείς εξ ημών άνοιξε πόλεμο με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων. Οι δημοσκοπήσεις είναι εργαλείο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, δεν έδωσε δημόσιο χρήμα σε δημοσκοπικές εταιρείες. Ο κύριος Μητσοτάκης πετά τη μπάλα στην εξέδρα»

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: «Ένας πρωθυπουργός για δύο λόγους κάνει πρόωρες εκλογές είτε γιατί είναι απόλυτα βέβαιος ότι θα τις κερδίσει είτε γιατί βλέπει την κατάρρευση να έρχεται και θέλει να προλάβει. Απομακρυνόμαστε από το πρώτο ενδεχόμενο και πλησιάζουμε πολόταχώς στο δεύτερο».

Όσο για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Τούτη την ώρα θα ήταν άκομψο, άκαιρο να εκφράσω θέση. 

Για εμάς είναι πολύ κρίσιμο να υπάρξει την επόμενη μέρα όχι μόνο από το ΚΙΝΑΛ συνολικά για τη χώρα η προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης που θα ξαναβάλει τη χώρα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και θα ξαναδώσει προοπτική κοινωνικής συνοχής για την πλειοψηφία των συμπολιτών μας που από αυτές τις πολιτικές σήμερα δοκιμάζονται».