«Οι ανεξάρτητοι βουλευτές από τους οποίους θα κριθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πρέπει να σκεφτούν προσεκτικά τις επιπτώσεις της ψήφου τους» τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, επικαλούμενος τον όρκο στο Σύνταγμα που έχουν δώσει.

«Το Σύνταγμα δεν συνδέει την εκλογή Προέδρου με την πρόθεση ενός κόμματος να προκαλέσει πρόωρες εκλογές» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «πρέπει να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές και πιστεύω ότι και η νευρική αντίδραση των αγορών αλλά και του οικονομικού κόσμου συνδέονται απόλυτα με το ενδεχόμενο να κερδίσει ένα κόμμα που εκφράζει απόψεις οι οποίες είναι σαφώς αντίθετες στην έννοια της ελεύθερης αγοράς».

«Η πιάτσα δυστυχώς διακινεί μια σειρά από σενάρια τα οποία ενίοτε απαιτούν να δίνονται απαντήσεις. Προφανώς και ο κ. Δήμας θα είναι υποψήφιος και στις τρεις εκλογές. Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για αλλαγή υποψηφίου μεταξύ δεύτερη και τρίτης εκλογής, εξάλλου δεν ξέρω και αυτό σε τι θα εξυπηρετούσε στο βαθμό που υπάρχουν βουλευτές οι οποίο δεν εξαρτούν την ψήφο τους από το πρόσωπο που προτείνεται ως υποψήφιος και λένε ξεκάθαρα ότι ‘θέλω να χρησιμοποιήσω την Προεδρική εκλογή για να ρίξω την Κυβέρνηση¨.» πρόσθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.