«Καταφέραμε να βγάλουμε την πατρίδα από τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων 40 ετών και τώρα κάποιοι απειλούν να την πάνε πίσω», τόνισε στην ομιλία του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενόψει της προεδρικής εκλογής. Σύμφωνα με τον ίδιο «ο κόσμος θα τιμωρήσει όποιον σύρει τη χώρα σε εκλογές». «Φτύσαμε αίμα για να φύγει από το στόμα των ξένων η λέξη grexit», υπογράμμισε, για να κατηγορήσει στη συνέχεια τον ΣΥΡΙΖΑ πως την επαναφέρει.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για πολιτική ευθύνη ολόκληρου του Κοινοβουλίου, ενώ απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του κόμματός του, σημείωσε: «Επί 2,5 χρόνια στηρίζεται δύσκολες αποφάσεις γιατί βάλατε τη χώρα πάνω απ’ όλα. Κάποιοι αμφισβήτησαν τις πολιτικές αυτές αλλά έπεσαν έξω σε όλα».

«Τώρα όλοι διαψεύδονται πανηγυρικά», τόνισε για να συμπληρώσει: «Αμφισβήτησαν ότι θα μπορούσαμε να βγούμε από το μνημόνιο αναγκαστικού δανεισμού, ότι θα βγούμε στις αγορές. Προσπαθούν ανοιχτά να ματαιώσουν την επιτυχία της χώρας. Δεν θα τους περάσει». Στο σημείο αυτό έκανε λόγο για τρία όπλα: «την επιτυχία μας, την αλήθεια που δεν μπορεί να κρυφτεί και κυρίως την ευθύνη».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «την επιτυχία μας αρχίζει να τη νιώθει η κοινωνία και από τη στιγμή που ξεκίνησε η προεδρική εκλογή μεγάλο μέρος της κοινωνίας ανησυχεί τώρα μήπως η χώρα συρθεί σε εκλογές».

«Η κοινωνία δεν θέλει να γυρίσουμε πίσω, να ξαναγυρίσουμε στην κρίση. Η χώρα προχωράει μπροστά και ο κόσμος το ξέρει. Ξεπερνάμε την κρίση και πίσω δεν γυρνάμε», ανέφερε, προειδοποιώντας ότι «ο κόσμος θα τιμωρήσει όποιον σύρει τη χώρα σε εκλογές».

Εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Μας είπε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει εναλλακτική πολιτική. Τελικά κατέθεσαν ένα πρόγραμμα που το αμφισβήτησαν οι δικοί τους άνθρωποι και είπα ότι προτείνουν για τη χώρα δάκρυα και αίμα. Πήγαν πριν από λίγες ημέρες στο Λονδίνο. Δεν το άφηναν καλύτερα, μόλις έμαθαν οι ξένοι επενδυτές ποιες είναι οι προθέσεις τους έφριξαν. Όλα αυτά όταν διατυμπάνιζαν ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκβιάζοντας και τους άλλους βουλευτές. Αυτό δημιούργησε πολιτική αστάθεια και ζημίωσε τη χώρα και την έξοδό της από το μνημόνιο. Το νέφος που είχε δημιουργηθεί οδήγησε κάποιους από τους δανειστές να ζητούν πράγματα που δεν μπορούσαν να γίνουν. Γι αυτό πήραμε την απόφαση να φέρουμε την προεδρική εκλογή ενάμισι μήνα νωρίτερα. Οι πάντες γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γραμμή ρήξης με την Ευρώπη που θα οδηγήσει σε κρίση την Ελλάδα που μπορεί να μεταδοθεί και στην Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναφέρνει στο στόμα των ξένων τη λέξη Grexit».