Σε σχόλιο αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων και τον τρόπο που αυτό θα γίνει, εξέδωσε την Παρασκευή (08/01) το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Υπενθυμίζεται ότι, οριστικό είναι από χθες το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ακόμα και στις «κόκκινες» περιοχές.

Παρά το γεγονός ότι στην επιτροπή των ειδικών υπήρξαν και πάλι διαφορετικές απόψεις, η πλειοψηφία επιβεβαίωσε την απόφαση που είχε ληφθεί στις αρχές της εβδομάδας και έτσι οι μαθητές των μικρών τάξεων είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στα θρανία.

«Σήμερα, το αναγκαίο και αυτονόητο είναι πώς θα βρεθούν ξανά μαζί μαθητές και εκπαιδευτικοί με ασφάλεια στα σχολεία. Αυτό σημαίνει: περισσότεροι εκπαιδευτικοί, περισσότερες αίθουσες και τεστ παντού. Όσο δεν γίνονται αυτά, χάνεται πολύτιμος χρόνος» επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Και συμπληρώνει: «Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά ανοίγουν χωρίς τα απαραίτητα μέτρα, τα γυμνάσια και τα λύκεια μένουν κλειστά για τρεις μήνες, τα πανεπιστήμια είναι κλειστά για έναν χρόνο με σοβαρές συνέπειες στη μόρφωση, στην ψυχολογία, στην κοινωνικοποίηση μαθητών και φοιτητών. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες!».