Πριν από χρόνια έπρεπε ένας υποψήφιος να βάζει το επιτελείο του να τηλεφωνεί στους ψηφοφόρους για να πάρει ψήφους.

Εκείνη την περίοδο μάλιστα δεν χρειάζονταν μόνο τα τηλεφωνήματα από ένα γραφείο. Έπρεπε οι υποψήφιοι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειάρχες να συγκεντρώνουν στα γραφεία τους ψηφοφόρους, ακόμη και να κάνουν εκδηλώσεις για να περάσουν τις θέσεις τους και να αναδείξουν το πρόγραμμά τους.

Μόνο που και τώρα εκδηλώσεις γίνονται, και sms στα κινητά τηλέφωνα πολιτών στέλνονται και επισκέψεις των υποψηφίων σε διάφορα κέντρα πραγματοποιούνται.

Όμως, στα χρόνια της τεχνολογίας και της ανάπτυξης του Διαδικτύου, οι σημερινοί υποψήφιοι έχουν ένα σημαντικό ατού. Τα social media.

Έτσι λοιπόν, δεκάδες συνδυασμοί, χιλιάδες υποψήφιοι ακόμη και πρωτοκλασάτες επιλογές και υποψηφιότητες, όπως αυτές που σας παρουσιάζουμε, έχουν επιλέξει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να περάσουν τις θέσεις τους.

Όπως βλέπετε, τα social media αποτέλεσαν ένα βασικό όπλο στον προεκλογικό αγώνα και στην αναζήτηση ψήφων τόσο για τους έχοντες όσο – κυρίως – για τους μη έχοντες. Άλλωστε, το Διαδίκτυο πάντα βοηθά στην αναγνωρισιμότητα (θετικά ή αρνητικά) όσων το επιλέγουν.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι, ακόμη και η Ρένα Δούρου, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο Γιάννης Μώραλης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, δημιούργησαν το προσωπικό τους προφίλ για να αναδεικνύουν τα θέματα που θέλουν.

Πολλοί πάντως ήταν και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που δημιούργησαν τη δική τους σελίδα για να δείξουν ότι είναι παρόντες στη μάχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Και φυσικά δε λέμε ότι οι υποψήφιοι που επιλέξαμε, δεν έκαναν αγώνα στο δρόμο, όμως, αναμφίβολα και το Διαδίκτυο έχει πια τη δυναμική του.

Το προφίλ που δημιούργησε η Ρένα Δούρου στο Facebook

Η σελίδα του Γιώργου Κουμουτσάκου

Ο Γιάννης Μώραλης ενημερώνει, μέσω της σελίδας του, για τις δράσεις του

Στο Facebook ως υποψήφιος και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Φυσικά και στους μικρούς δήμους της χώρας, οι υποψήφιοι έκαναν σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτή τη φωτογραφία είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.