«Δε θα ψηφίσουμε την πολιτική έφοδο του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα», τόνισε μία μέρα μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ο Βαγγέλης Βενιζέλος στη διακαναλική συνέντευξη που παραχωρεί στο Κάραβελ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «Δεν έχουμε δώσει χρίσματα και οδηγίες». Όμως, όπως τόνισε, οι πολίτες καταλαβαίνουν και θα ψηφίσουν με κριτήριο την τοπική αυτοδιοίκηση και τις ανάγκες των πολιτών.

Με αφορμή την ανακοίνωση των exit poll, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο κ. Τσίπρας είχε εμπλακεί σε μια ευφορία. Χαρακτήρισε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ «προϊόν της κρίσης» τονίζοντας ότι η Κουμουνδούρου θέλησε να δώσει κομματική χροιά σε όλα τα ψηφοδέλτιά του.

«Είναι λογικό να είναι επιφυλακτικός ο κόσμος, να διαμαρτύρεται», είπε με αφορμή τις ψηφοφορίες διαμαρτυρίας. Όμως, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η κρίση δεν είναι φαινόμενο του 2010. «Το 2010 απεκαλύφθη το μέγεθος της κρίσης και άρχισε η προσπάθεια. Η κρίση και η ανεργία ήταν μια πραγματικότητα από το 2007», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος πάντως ανέφερε ότι το μνημόνιο τελειώνει και κάποιοι συνεχίζουν να το επικαλούνται. Γι’ αυτό και είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να ενωθεί η χώρα ξανά. «Τώρα είναι η ώρα για να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, τώρα είναι η ώρα για να έχουμε ανάπτυξη. Τώρα γυρίζει ο τροχός της οικονομίας», επεσήμανε.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι νιώθει μια συνειδησιακή ηρεμία και είπε ότι το κλίμα που θα δημιουργηθεί το βράδυ της Κυριακής θα είναι εκείνο που θα παίξει ρόλο ώστε να μην υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας. Και τόνισε: «Λέμε όχι στον κ. Τσίπρα, ναι στην προοδευτική σταθερότητα», σημείωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε πως ισχύει κανονικά το ραντεβού του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τη Δευτέρα μετά τις εκλογές.

«Η κυβέρνηση, σύμφωνα με την επιθυμία της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων, πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία και οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουν έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξαντλήσουμε την τετραετία, για να ολοκληρώσουμε την έξοδο από την κρίση, να φανούν τα θετικά αποτελέσματα που υπάρχουν και θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.