Προβληματισμός επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για την όχι και τόσο καλή πορεία του κόμματος σε ορισμένες περιφέρειες, όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στο Βήμα FM, o κ. Βούτσης παραδέχτηκε πως -με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και τον δήμο της Αθήνας- ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καλή πορεία σε αρκετές άλλες περιοχές και μάλιστα σε κάποιες εξ αυτών υποστήριξε ότι «δείχνουν ότι υστερεί ακόμη ο κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κινηματική ή εκλογική κλίμακα. Ιδιαίτερα με προβληματίζει η Θεσσαλία, η Κρήτη, ενώ στη Μακεδονία πάντοτε είχαμε πρόβλημα. Και στα Ιόνια Νησιά νομίζω ότι μπορεί να κερδηθεί η περιφέρεια, αλλά στις άλλες είναι δύσκολο».

Χαρακτήρισε ως εθνική κάλπη τις ευρωεκλογές και τόνισε ότι «αν δείξει ότι είναι μπροστά η ΝΔ, καθένας μας θα είναι άξιος της μοίρας του και θα το σεβαστούμε. Αλίμονο, θα προχωρήσουμε. Θα το εκτιμήσουμε τότε, σε σχέση με το συνολικό αποτέλεσμα (εάν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τρεις μονάδες μπροστά). Μιλάμε για μια αδιαμφισβήτητη νίκη που θα δώσει πραγματικά το έναυσμα για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, στα ποσοστά που έδιναν χθες οι δημοσκοπήσεις – κατά τη γνώμη μου (στο 5%)».