«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πετύχει μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές, δεν θα μπορέσει η κυβέρνηση να σταθεί για πολύ», δήλωσε τη Δευτέρα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «μεγάλη νίκη για το κίνημα» την ήττα του Χρήστου Πάχτα στον δήμο Αριστοτέλη.

Μιλώντας «Στο Κόκκινο», ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε πως «υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα πήγαμε πολύ καλά, και στη μάχη των εντυπώσεων και από πλευράς μεγέθους. Μιλάμε για τη μεγάλη επιτυχία της Ρ. Δούρου στην Αττική και του Γ. Σακελλαρίδη στην Αθήνα, αλλά δεν μου αρέσει να βλέπω το θέμα με χρωματιστά γυαλιά. Αν κοιτάξει κανείς το σύνολο των επιδόσεων των συνδυασμών του ΣΥΡΙΖΑ σε δήμους και περιφέρειες, συμπεραίνει ότι έχουμε έναν πολλαπλασιασμό της παρουσίας μας στην Αυτοδιοίκηση. Αυτό είναι θετικό, ωστόσο η αυτοδιοικητική μας επιρροή υστερεί της πολιτικής. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά για να ριζώσουμε στις τοπικές κοινωνίες».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και την ήττα Πάχτα στον δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, λέγοντας ότι είναι «μια μεγάλη νίκη για το κίνημα στις Σκουριές, με ισχυρό κοινωνικό συμβολισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε από την πρώτη στιγμή το κίνημα αυτό κόντρα στα συμφέροντα, με αποτέλεσμα να δεχθεί πόλεμο για την επιλογή του. Νιώθουμε ικανοποίηση γιατί στηρίξαμε το συνδυασμό του κ.Μίχου που πήρε τη νίκη και είναι ένας ευρύτερος κινηματικός συνδυασμός. Ασφαλώς δεν θέλουμε ούτε να οικειοποιηθούμε αυτή τη νίκη, ούτε να την καπελώσουμε».

Στις ευρωεκλογές «αυτό που θα μετρήσει θα είναι η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Τέτοιες ευκαιρίες για την Αριστερά εμφανίζονται μια φορά στα 50 χρόνια. Γι’ αυτό οργίζομαι και θλίβομαι όταν βλέπω ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ να έχουν φύγει από τη γραμμή των ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και να κάνουν αυτές τις ώρες μονομέτωπο αγώνα κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για ιστορικό λάθος αλλά ο τόπος δεν μπορεί να περιμένει 70 χρόνια για να το αναγνωρίσει η ηγεσία του ΚΚΕ, όπως έκανε με τον Άρη Βελουχιώτη».

Προέβλεψε ότι η «Ελιά» θα πάει άσχημα στις ευρωεκλογές αλλά «ο κ. Βενιζέλος δεν θα ξεκολλήσει από την κυβερνητική καρέκλα».