«Είμαι από αυτούς που δίνουν τη μάχη μέχρι να κλείσουν οι κάλπες», τόνισε σήμερα από το Ηράκλειο ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε πως «ως πρόεδρος της Βουλής πρέπει και θέλω να είμαι αντικειμενικός όταν ασκώ τα καθήκοντα μου και βλέπω όλους τους βουλευτές και ασκώ τα καθήκοντα μου αντικειμενικά και σύμφωνα με τον κανονισμό», αλλά «ως μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, ως στέλεχος της ΝΔ στηρίζω τις επιλογές της και τις στηρίζω ενθέρμως» και προσέθεσε: «Με αυτές τις απόψεις περιοδεύω και στην Ελλάδα, και είμαι σήμερα στην Κρήτη στηρίζοντας την επιλογή του υποψήφιου περιφερειάρχη Σεραφείμ Τσόκα, πιστεύοντας ότι είναι μία σωστή επιλογή, έχει όλα τα προσόντα, γνωρίζει τα προβλήματα της Κρήτης, έχει το ήθος, την εργατικότητα, την εντιμότητα που απαιτείται, προσπαθώντας να επιλύσει τα θέματα αυτά, έχει ένα καλό ψηφοδέλτιο, το οποίο θα συμβάλει θετικά και δημιουργικά στην επίλυση των προβλημάτων της Κρήτη».

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι αυτές στην Ελλάδα είχαν πάντα μια «χαλαρότητα», ήταν μία ψήφος διαφορετική από τις υπόλοιπες εκλογικές διαδικασίας, «και έτσι την αντιλαμβανόταν πάντα ο Έλληνας» και γι’ αυτό είχαμε και πολύ μεγάλη αποχή.

«Θεωρώ ότι είναι μια κινούμενη άμμος, ακόμα για το πώς θα ψηφίσουνε την επόμενη Κυριακή, κυρίως περνώντας από την παράμετρο αυτής της Κυριακής, που είναι οι αυτοδιοικητικές», σημείωσε και προσέθεσε: «Κατά συνέπεια θεωρώ ότι οι πολίτες μετακινούνται και εκφράζουν την άποψη τους ανάλογα με τα τελικά γεγονότα που συμβαίνουν την ώρα που γίνεται η δημοσκόπηση», γεγονός που «δείχνει ότι ακόμα θέλει πολύ αγώνα, πολύ μάχη, πολλά επιχειρήματα για να πείσουμε τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν την παράταξη που οδήγησε τη χώρα στην αντιμετώπιση της κρίσης».
Και ο κ. Μειμαράκης κατέληξε : «Είμαι από αυτούς που δίνουν την μάχη μέχρι και την Κυριακή που θα κλείσουν οι κάλπες ώστε όλοι να πεισθούν με τα επιχειρήματα που διαθέτουμε και είναι πάρα πολλά να στηρίξουν την πολιτική που ήταν μονόδρομος για να βγει η χώρα από την κρίση που είχε περιέλθει»