Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και σήμερα αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με φόντο τις εξελίξεις για το Κυπριακό.

Πριν αναχωρήσει χθες για την Αθήνα ο κ. Αναστασιάδης συγκάλεσε άτυπο συμβούλιο των αρχηγών των κυπριακών πολιτικών κομμάτων. Δήλωσε ότι το κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος «ικανοποιεί την ελληνοκυπριακή πλευρά» και η Λευκωσία αναμένει την απάντηση της τουρκοκυπριακής.

«Ό,τι είχαμε να πούμε, το έχουμε πει και αναμένουμε να απαντήσει η άλλη πλευρά» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Αναστασιάδης θα απευθυνθεί στον κυπριακό λαό μετά την επιστροφή του από την Αθήνα για να τον ενημερώσει για το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος.

«Η τουρκοκυπριακή πλευρά αναμένει να ξεκαθαρίσει η στάση της ελληνοκυπριακής, ώστε οι διαπραγματεύσεις να αρχίσουν ξανά το συντομότερο» ήταν η ανακοίνωση του Ντερβίς Έρογλου μετά την επικοινωνία που είχε μαζί του ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ούλιαμ Μπερνς. Ο κ. Μπερνς επικοινώνησε με τον Έρογλου ζητώντας εξηγήσεις για την καθυστέρηση που παρατηρείται ως προς την κατάληψη στο κοινό ανακοινωθέν.