Στην Αθήνα έρχεται εκτάκτως σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά τις εξελίξεις στο θέμα του Κυπριακού με την επανάληψη των συνομιλιών.

Πιθανότατα εντός του Σαββατοκύριακου, αφού θα έχει επιστρέψει ο κύπριος πρόεδρος από την Αθήνα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση Αναστασιάδη -Έρογλου-Ντάουνερ για την επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας επί του κοινού ανακοινωθέντος, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κύπρου.

Την Παρασκευή θα έχει, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Είναι μια πολύ ευαίσθητη στιγμή στις προσπάθειες που καταβάλλονται και πρέπει να υπάρξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για την τελική διαμόρφωση ενός ουσιαστικού ανακοινωθέντος και απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί, «καθώς και μία λέξη μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Ο κ. Αναστασιάδης άρχισε να ενημερώνει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και το πρωί της Πέμπτης θα συνέλθει το συμβούλιο των πολιτικών ηγετών.