Την «αρχή του τέλους» για τη διακομματική κυβέρνηση» θα σημάνει η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και υπεύθυνος Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

Σημειώνει μάλιστα πως ιδιαίτερα αν αναδειχθεί πρώτο κόμμα με διαφορά, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα επηρεάσει τις εξελίξεις σε σχέση με το μνημόνιο.

Ο Γ. Δραγασάκης στέλνει μήνυμα και στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επιδιώξει μία εκλογική νίκη που δεν θα είναι απλώς ένα άθροισμα δυσαρεσκειών ή αθεμελίωτων υποσχέσεων», τονίζει.

«Το πρώτο ερώτημα είναι ‘ποις νομοθετεί σε΄αυτή τη χώρα;’», σημειώνει. «Η Βουλή απλώς επικυρώνει. Αλλά ποιοι συνέταξαν τους νόμους για τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων αλλά και τους άλλους που διαμορφώνουν συνολικά το νέο φορολογικό πλαίσιο; Ελληνικές υπηρεσίες ή ξένες; Ποιες ακριβώς; Γνωρίζουν όποιοι συνέταξαν τους νόμους τις ελληνικές συνήθειες; Εξέτασαν εναλλακτικές λύσεις; Έχουν μελετηθεί οι συνέπειες, κοινωνικές και οικονομικές; Τα πράγματα δεν είναι ούτε απλά ούτε αθώα. Οι στόχοι δεν είναι ούτε μόνο ούτε κυρίως εισπρακτικοί. Εκείνο που ετοιμάζουν είναι η εξώθηση του κόσμου στην εκποίηση ακινήτων, με στόχο τη βίαιη συγκέντρωση και την αναδιανομή του γης και του κτιριακού αποθέματος σε βάρος των αδυνάτων και όσων βρίσκονται σε ανάγκη, δηλαδή της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας».