Μια ανάσα μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία, στην πρόθεση ψήφου, βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος λαμβάνει ποσοστό 20,2%, έναντι 19,7% της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάζει το Έθνος της Κυριακής.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 6,7%, ενώ ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ ακολουθούν με το ίδιο ποσοστό (4%). Η Δημοκρατική Αριστερά συγκεντρώνει ποσοστό 2,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,8%, ο ΛΑΟΣ 1%, και η ΑΝΤΑΡΣΥΑΑ 1,2%.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ποσοστό 32,5% συγκεντρώνει η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου (αναγωγή στα έγκυρα), ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να έχει μικρό προβάδισμα, με 29,9%, έναντι 29,2% της Νέας Δημοκρατίας. Η Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση λαμβάνει 10%, το ΠΑΣΟΚ 6%, οι ΑΝ.ΕΛ. και το ΚΚΕ 5,9%, η ΔΗΜ.ΑΡ. 3,7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,8% και ο ΛΑΟΣ 1,4%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός μεταξύ των πολιτικών αρχηγών είναι ο Αντώνης Σαμαράς με 33%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 16% ενώ ο …«κανένας» συγκεντρώνει 36%.

Χαμένοι σε επίπεδο δημοτικότητας εμφανίζονται οι πολιτικοί αρχηγοί, με εξαίρεση τον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Μιχαλολιάκο, οι οποίοι εμφανίζονται ενισχυμένοι κατά 1% και 3% αντίστοιχα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάζει το Έθνος της Κυριακής.

Ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί το προβάδισμα με 38%, έχοντας απολέσει 6% έναντι του Οκτωβρίου, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει το ίδιο ποσοστό με τον Φ. Κουβέλη (37%), έχοντας χάσει και οι δύο από 3%. Ο Π. Καμμένος, ενισχυμένος κατά 1%, λαμβάνει 29%, ο Ευ. Βενιζέλος 23% (-3%) ο Δ. Κουτσούμπας 23% (-2%) και ο Ν. Μιχαλολιάκος 10% (+3%).

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.