Κόντρα Ρουπακιώτη-Δένδια για το… DNA

Διάσταση απόψεων για προληπτική αρχειοθέτηση γενετικού υλικού


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:13
03/05/2013
Κόντρα Ρουπακιώτη-Δένδια για το… DNA
2
loading

Νέα εστία έντασης στο κυβερνητικό στρατόπεδο προκαλεί το αίτημα της ΕΛ.ΑΣ για τροποποίηση του άρθρου 200Α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ώστε να της δοθεί η δυνατότητα της απεριόριστης λήψης και αρχειοθέτησης γενετικού υλικού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Επενδυτής», η ηγεσία της Αστυνομίας εισηγήθηκε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, ότι πρέπει να αποθηκεύονται στην τράπεζα υλικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών όλα τα γενικά αποτυπώματα των προσώπων για τα οποία υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχουν τελέσει κακούργημα ή πλημμέλημα εφόσον τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών.

Η νέα ρύθμιση, όμως, προσκρούει στην επιφυλακτική στάση του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος έχει εκφράσει την άποψη ότι επί του ζητήματος θα πρέπει να γνωμοδοτήσει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Η Αρχή, πάντως, είχε εναντιωθεί στην άνευ όρων διεύρυνση του καταλόγου των υπόπτων που υποχρεούνταν να παρέχουν γενετικό υλικό, στην απεριόριστη τήρηση αποτυπωμάτων, στην αδιακρισία όσον αφορά τη λήψη αποτυπωμάτων από ανηλίκους κ.α.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

    ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ DNA ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΜΕ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ !!! ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ...

  2. avatar KTE

    Τα εχει πει ο λιακοπουλος εχεις δικιο

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει