Αυτή είναι η πρόταση νόμου για το άσυλο

Αναλυτικά η ρύθμιση


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:09
30/07/2019
Αυτή είναι η πρόταση νόμου για το άσυλο
10
loading

Τη νέα ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας, δια χειρός Νίκης Κεραμέως, για το άσυλο, η οποία περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή παρουσιάζει η Καθημερινή.

Πρόκειται για ρύθμιση που δεν εξειδικεύει εγκλήματα εντός των ΑΕΙ, όπως ήταν μεταξύ των προτάσεων που εξετάστηκαν, αλλά είναι μια ευρεία ρύθμιση. Μάλιστα, θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι συνάδει με τη φιλοσοφία του ν. 4009 του 2011 (νόμος Διαμαντοπούλου).

Πλέον αναμένεται η αντίδραση των ΑΕΙ και των υπολοίπων κομμάτων και ειδικά του ΚΙΝΑΛ, το οποίο είχε διαμηνύσει ότι θα ψήφιζε μια ρύθμιση, εφόσον κινείται κοντά στο λογική του νόμου Διαμαντοπούλου.

Αναλυτικά η ρύθμιση:

Το άρθρο 3 του ν. 4485/2017 αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 3

Ακαδημαϊκές ελευθερίες – Αναβάθμιση της ποιότητας του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος

1. Στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) κατοχυρώνεται και προστατεύεται η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία, η οποία αποτελεί θεσμική εγγύηση της αδέσμευτης και απαραβίαστης επιστημονικής σκέψης, έρευνας και διδασκαλίας.

2. Η ακαδημαϊκή ελευθερία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών, προστατεύονται σε όλους τους χώρους των Α.Ε.Ι., έναντι οποιουδήποτε προσπαθεί να τις καταλύσει ή περιορίσει.

3. Εντός των χώρων των Α.Ε.Ι. οι αρμόδιες αρχές ασκούν όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους συμπεριλαμβανομένης της επέμβασης λόγω τέλεσης αξιόποινων πράξεων».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar Ιούλιος 2019

  Τέλος στην ανομία,επιτέλους,να γίνεται έλεγχος σε όσους εισέρχονται στα πανεπιστήμια.Μόνο οι φοιτητές να έχουν ελεύθερη πρόσβαση και φυσικά οι καθηγητές.Στην Πολυτεχνειούπολη του Zωγράφου ,εκεί δεν πρέπει να υπάρχει οδικό δίκτυο,αν είναι δυνατόν !!! η πανεπιστήμιο να σπουδάζουν τα παιδιά μας με ασφάλεια η άλσος η χώρος περιπάτου για οικόσιτα,δεν μπορεί να είναι πακέτο των τριών.Πάντως να λέμε και την αλήθεια ,μερικά παιδιά δεν μπορούσαν να σπουδάσουν όχι λόγω ασύλου,αλλά γιατί δεν κατάφεραν να εισαχθούν στις σχολές,ας προνοήσει το υπουργείο να εισάγονται αυτοί οι αποτυχόντες στην θέση των αναρχοκομμουνιστών.

 2. avatar Tes

  Και μην ξεχνάμε . Γερομητσοτακης προς τους μπάτσους: είσαστε η εξουσία!!

  Για όλους εσάς που τα παιδια σας δεν μπορούσαν να σπουδάσουν λόγω ασύλου.

 3. avatar χανιαδεν καταλαβαινουν…κανουν μονο μεταφρασεις για αλλους….το μυαλο τους ειναι παρκαρισμενο στα κοτερα και στο βερολινο…..

  επιτελους τελος...στην αναρχια.....

 4. avatar θορπ.

  Dum spiro spero !
  Ιδωμεν αποτελέσματα στο νέο εκπαιδευτικό έτος !

 5. avatar Τα ίδια και χειρότερα

  Υιοθετήστε το δόγμα της χούντας... Ησυχία (τάφου) -
  Τα(ν)κςη - (Γενική) Ασφάλεια!

 6. avatar Άσπρο μαύρο

  Άντε να δούμε!

 7. avatar Συνεχίστε με τον ίδιο ρυθμό…

  να καταλάβουν πλέον ότι η Παιδεία δεν είναι μπαλάκι κανενός αναρχοάπλυτου..Αρκετά τους ανεχθήκαμε...Και να τηρούνται οι νόμοι..σύλληψη και φυλάκα...στο κάθε μπαχαλάκη.

 8. avatar Κρίμα!!!

  Άλλη μια δίκη μας παγκόσμια πρωτοτυπία χάνεται άδοξα...

 9. avatar ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΗΣΥΧΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ.
  ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΜΕΙ.
  ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.
  ΓΙ\' ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠ\' ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει