Σε συνάντηση που είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους αρχισυντάκτες των τουρκικών ΜΜΕ, έκανε εκτενή αναφορά στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «One», ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε και για την τηλεφωνική του επικοινωνία, με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Η επικοινωνία τους έγινε σε αισιόδοξο κλίμα και μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως βλέπει μια ταχεία βελτίωση στις σχέσεις των δυο χωρών επί την διακυβέρνησή του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Ελπίζω πως μπορούμε να φέρουμε σε καλύτερο σημείο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αν μείνει πιστός στις εκφράσεις του, τις τηρήσει  και κάνει τα απαραίτητα βήματα», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» ενώ παράλληλα προσέθεσε πως χρησιμοποίησαν ωραίους χαρακτηρισμούς ο ένας για τον άλλο. «Θα γίνουν οι συναντήσεις (και θα δούμε) στη νέα εποχή, τι ζητάει η Ελλάδα από εμάς, τι ζητάμε εμείς από την Ελλάδα». Οι αποστολές των δυο χωρών θα προχωρήσουν σε συναντήσεις μέσα στο επόμενο διάστημα, ανέφερε.

Όσον αφορά το θέμα της Κύπρου ο Ερντογάν τόνισε πως η Τουρκία θα προχωρήσει αποφασιστικά στις κινήσεις της, πως υπάρχει μια πολιτική περικύκλωσης στην ανατολική μεσόγειο και πως δε θα το επιτρέψει αυτό. Μπλόφα των Ευρωπαίων χαρακτήρισε τις κυρώσεις της Ε.Ε. και προσέθεσε πως δε δίνει καμία σημασία σε αυτές. Οι S400 είναι μια ιστορικής σημασίας συμφωνία, είπε και υποστήριξε πως το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να καλοσωρίσει θετικά, αυτή τη συμφωνία.