«Μονόδρομος είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ ώστε ο λαός να αμφισβητήσει με τη δική του παρέμβαση τις αντιλαϊκές συμφωνίες, να βρεθεί σε θέση επίθεσης απέναντι στο μπαράζ αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων».

Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε αποψε το βράδυ από την Καρδίτσα, η Αλέκα Παπαρήγα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, μιλώντας στην πλατεία Πλαστήρα, σε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση. Σημείωσε ακόμη, πως «το κύριο πρόβλημα είναι ο λαός να αξιοποιήσει το όπλο της ψήφου ώστε να βρεθεί την επόμενη μέρα σε θέση ετοιμότητας, και παρέμβασης στις συνθήκες της αναιμικής και αβέβαιης καπιταλιστικής ανάπτυξης». Στην Ελλάδα, την περίοδο 2005 –2016, συνέχισε η ίδια, περίπου 140.000 νοικοκυριά βιοπαλαιστών ατομικών αγροτοπαραγωγών και κτηνοτρόφων, αλιέων, πετάχτηκαν από την παραγωγή. Από την άλλη πλευρά, την ίδια περίοδο καταγράφεται μια συνεχής τάση συγκέντρωσης της γης σε εκμεταλλεύσεις με έκταση μεγαλύτερη των 200 στρεμμάτων, μεγαλύτερα σε μέγεθος κεφάλαια εκτοπίζουν τα μικρότερα, είπε, προσθέτοντας:

«Η αγροτομάνα Καρδίτσα έχει πολύτιμη πείρα για το τι σημαίνει κεφάλαιο, Κοινή Αγροτική Πολιτική. Ξέρει καλά τι έλεγε το ΚΚΕ όχι μόνο τα τελευταία χρόνια αλλά εδώ και 20, 30 χρόνια για την πορεία του μικρού αγροτοπαραγωγού και κτηνοτρόφου».

Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ δεν παρέλειψε να επισημάνει επίσης, πως «το ΚΚΕ είπε την αλήθεια για την ΕΕ και την ευρωζώνη, ότι δε θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια, ότι η σύγκλιση θα γινόταν προς τα κάτω, όχι προς τα πάνω».

«Αποκαλύψαμε», πρόσθεσε, «ότι οι επιδοτήσεις της ΚΑΠ τελικά δεν θα έσωζαν τον αγρότη, δεν θα ανέκοπταν την εξάρτησή του από τις τράπεζες, τους εμπόρους, τους βιομήχανους. Μόνο το ΚΚΕ αποκάλυψε ότι η ευρωενωσιακή αγορά δεν θα είναι ένας περίπατος για τους εργαζόμενους από κάθε χώρα».

Στην κάλπη, διευκρίνισε η κ. Παπαρήγα, «αναμετρώνται δύο αντίπαλα στρατόπεδα: Το ένα περιλαμβάνει τις δυνάμεις του κεφαλαίου που περνάνε κάθε μέρα σε νέες επιθετικές κινήσεις κατά του λαού και τα κόμματα που διαχειρίζονται τα συμφέροντά του με διάφορες παραλλαγές που καταλήγουν στον ίδιο αντιλαϊκό σκοπό. Το άλλο είναι η εργατική τάξη, οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι στις πόλεις και στην ύπαιθρο, η νεολαία και οι γυναίκες των εργατικών, λαϊκών οικογενειών, οι επιστήμονες και καλλιτέχνες και όλοι όσοι υποφέρουν από την καταθλιπτική πίεση των μονοπωλίων, της ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Αναφερόμενη στις επενδύσεις, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, τόνισε πως «οι καπιταλιστές δεν επενδύουν για λόγους φιλανθρωπίας, για να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας, κριτήριο είναι η εξασφάλιση της κερδοφορίας τους, και μια πολιτική που βάζει σε σιωπή νεκροταφείου το διεκδικητικό εργατικό λαϊκό κίνημα. Διεκδικούν το Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει, δηλαδή οι ίδιοι να εκπονούν μελέτες για να ελέγχουν το εαυτό τους αν σέβονται ή όχι το περιβάλλον, την υγεία των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής. Δηλαδή θέλουν πλήρη απαλλαγή από κάθε έλεγχο σε κρίσιμα ζητήματα».

Καταλήγοντας η κ. Παπαρήγα τόνισε:

«Ο άνθρωπος που θέλει να εργαστεί στο χωράφι, στο εργοστάσιο, στην εκπαίδευση, στον τομέα της υγείας – πρόνοιας, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στις τηλεπικοινωνίες, στις μεταφορές, στον τουρισμό – επισιτισμό, σε οποιαδήποτε χρήσιμη για την κοινωνία εργασία, τίποτα δεν έχει να φοβηθεί από την εργατική λαϊκή εξουσία ως καρπό του αγώνα του, θα κερδίσει την κοινωνική ιδιοκτησία και τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας. Γι’ αυτό πρέπει να κάνει την ανάλογη πολιτική επιλογή. Να συμπορευτεί, να στρατευτεί με το ΚΚΕ, ακόμα κι αν δεν έχει πειστεί, δεν έχει συμφωνήσει σε όλα. Το ΚΚΕ είναι η μόνη πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, αυτή που συναντιέται με τη λαϊκή πάλη και διεκδίκηση».

Χαιρετισμό στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Καρδίτσας, απηύθυνε ο Νίκος Τέγος, γραμματέας ΤΕ Καρδίτσας ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα είπε:

«Τώρα λοιπόν όλοι και όλες στη μάχη μέχρι την τελευταία ώρα για να μη χαθεί ούτε μια ψήφος, για να στείλουμε μήνυμα αντεπίθεσης και αγώνα με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ. Να φτάσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και στο τελευταίο σπίτι του νομού μας, για να αποτυπωθεί και στην κάλπη πως: ο λαός δεν σκύβει το κεφάλι, με το ΚΚΕ επίθεση και πάλη».