Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί, όπως όλα δείχνουν, η ψηφοφορία επί της συμφωνίας του Eurogroup στο γερμανικό ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, ενώ άγνωστο παραμένει ποια στάση θα τηρήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των πρασίνων, Γιούργκεν Τριτίν, δήλωσε ότι οι βουλευτές του κόμματος δεσμεύονται από σχετική απόφαση συνεδρίου του κόμματος, αλλά επιμένουν να ενημερωθούν για όλες τις πτυχές του νέου πακέτου.

Ουσιαστικές ενστάσεις πρόβαλλε, επίσης, ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής τους ομάδας, Τόμας Όπερμαν. Ο ίδιος χαρακτήρισε ως «κρίσιμη» την κατάσταση στο κόμμα του, καθιστώντας σαφές ότι δεν θέλει την πτώχευση της Ελλάδας, καταλόγισε όμως στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ότι δεν λέει ολόκληρη την αλήθεια και ότι επιδιώκει με την βοήθεια των εσπευσμένων διαδικασιών να κερδίσει χρόνο ως τις επόμενες εκλογές.

Τα μέχρι τώρα για την Ελλάδα δεν είναι βιώσιμα, σύμφωνα με τον Τόμας Όπερμαν του SPD, επισημαίνοντας ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν έχουν προχωρήσει κι έτσι στη χώρα εξακολουθεί να λειτουργεί ένα «βυζαντινό σύστημα είσπραξης φόρων». Πρόσθεσε δε, ότι ο περιορισμός στην πολιτική λιτότητας είναι ο λάθος δρόμος.