Ανέβηκαν οι τόνοι στην κατάθεση του Σωκράτη Κόκκαλη στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens, όταν ερωτήθηκε από τον Π. Ρήγα του ΠΑΣΟΚ αν έχει ποτέ ενισχύσει χρηματικά κάποιο κόμμα.

«Εδώ ήρθα για να πω τι ξέρω για τη Siemens, όχι για την Intracom. Δεν είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση», φέρεται να απάντησε ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με βουλευτές της επιτροπής.

Μεγάλη εντύπωση όμως προκάλεσε και η έντονη ενόχληση του πρώην υφυπουργού της ΝΔ, Τάσου Νεράντζη με τη διατύπωση της ερώτησης, αφού οι φωνές του ακούγονταν μέχρι το διάδρομο.

Ο κ. Κόκκαλης δήλωσε επίσης ότι δεν έχει σχέση με μίζες και ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει αθέμιτα μέσα στην προώθηση των επιχειρηματικών του συμφερόντων.

«Δεν μου έκανε καμία εντύπωση το σκάνδαλο, ξέροντας πώς λειτουργούν οι μεγάλες πολυεθνικές», σχολίασε πάντως σύμφωνα με βουλευτές.

Η Intracom και η Siemens ήταν πάντα ανταγωνιστές και συνεργάστηκαν μόνο σε ένα μεγάλο έργο τηλεπικοινωνιών, κατέθεσε επίσης ο Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχείρησε έτσι να διαψεύσει τα σενάρια περί «καρτέλ» των 2 εταιρειών, τα οποία έχουν προκύψει, μεταξύ άλλων, από την κατάθεση Κουτσενμάιερ στη γερμανική δικαιοσύνη.