Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση, αναφερόμενος στα σενάρια περί «Επιτροπείας» της Ελλάδος:

«Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, αποτελεί εθνική ευθύνη η συμβολή όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων στην υπέρβαση της κρίσης. Μέσα απ΄αυτή τη συλλογική προσπάθεια θα υπερασπισθούμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την εθνική κυριαρχία, την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια της χώρας και του λαού μας.

Η συνεργασία με τους κοινοτικούς μας εταίρους βασίζεται στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26-27 Οκτωβρίου και στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ή χώρα μας, μετά τη σαφή απόρριψη των προσπαθειών εταίρων για ”επιτρόπους” και ”κηδεμονία”, στις οποίες είχαν, τότε, αντιταχθεί ο Πρωθυπουργός Γ.Α. Παπανδρέου και η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Εάν τα δημοσιεύματα ισχύουν, θα πρέπει και πάλι να αποκρουσθεί οποιαδήποτε ιδέα και πρόταση περί ”Επιτρόπων” στην Ελλάδα.

Η υποχρέωση της υλοποίησης των υποχρεώσεων, που έχει αναλάβει η χώρα, δεν αναιρεί την ανάγκη σεβασμού από τους εταίρους μας των θεμελιωδών αρχών στις οποίες έχει οικοδομηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση».