Κοτζιάς: Αναβάθμιση για την Ελλάδα η Διάσκεψη της Ρόδου

«Ένα ακόμα βήμα αναβάθμισης της χώρας»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:37
22/05/2017
Κοτζιάς: Αναβάθμιση για την Ελλάδα η Διάσκεψη της Ρόδου
loading

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα από την 2η Διάσκεψη για την Ασφάλεια και Σταθερότητά στην Ανατολική Μεσόγειο, οι εργασίες της οποίας ξεκινούν σήμερα και θα ολοκληρωθούν αύριο στη Ρόδο.

Όπως επισημαίνει και ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter, πρωτοβουλία του οποίου είναι η διάσκεψη: «8 αντιπροσωπείες αραβικών κρατών, 6 ευρωπαϊκών, η ινδονήσια ως παρατηρητής, στη β' διάσκεψη Αν.Μεσογείου. 1 ακόμα βήμα αναβάθμισης της χώρας».

Η διάσκεψη φιλοδοξεί να φέρει κοντά χώρες μιας νευραλγικής περιοχής που χειμάζεται από διαμάχες και γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς.

Κράτη από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Μεσόγειο και την περιοχή του Κόλπου θα συναντηθούν στη Ρόδο για να επαναλάβουν ότι καμιά χώρα δεν μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις ολοένα και αυξανόμενες προκλήσεις που ταλανίζουν την περιοχή.

Η συλλογική δράση για την οικοδόμηση μιας ασφαλούς και ευημερούσας γειτονιάς είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Απώτερος στόχος είναι η κατοχύρωση της ασφάλειας και η αποκατάσταση της σταθερότητας στην πολυτάραχη αυτή περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η Δεύτερη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα έρχεται να δυναμώσει το «πνεύμα της Ρόδου» για την προώθηση μιας θετική ατζέντας περιφερειακής συνεργασίας και να εγκαταστήσει τα κατάλληλα δίκτυα, ώστε να παγιωθούν οι συνέργειες και οι σχέσεις αλληλοκατανόησης μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει