Τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι για την ΠΓΔΜ, την οποία είχε αποκαλέσει «Μακεδονία», με αφορμή τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Εξωτερικών για την τροποποίηση του Κώδικα του Οργανισμού του υπουργείου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, σχολίασε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος τόνισε ότι «Η ιστορία δεν διαγράφεται, δεν ξαναγράφεται, ούτε υφαρπάζεται».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «πρόκειται για παλαιότερες δηλώσεις του Ιταλού πολιτικού, πριν αναλάβει πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου», αλλά, όπως είπε, «αυτό δεν τον δικαιολογεί σε τίποτα». «Είμαι βέβαιος ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου που κατάγεται από χώρα φίλη μεγάλη, γνωρίζει καλά ότι η ιστορία των εθνών, δεν διαγράφεται, δεν παραγράφεται, δεν ξαναγράφεται και δεν υφαρπάζεται», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος και συμπλήρωσε:

«Είμαι βέβαιος ότι από τη νέα του θεσμική θέση ο κ. Ταγιάνι θα σεβαστεί απολύτως την επίσημη θέση όλων των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε., του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ και όλων των διεθνών οργανισμών που αναγνωρίζουν τη γειτονική χώρα ως Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».